Home / Travel management / 2015 was goed jaar voor AirPlus

2015 was goed jaar voor AirPlus

2015 was goed jaar voor AirPlus

AirPlus International presteerde vorig jaar goed op de zwakke mondiale zakenreismarkt. In het fiscale jaar 2015 behaalde het bedrijf met het creditcardaanbod een totaal facturatievolume van rond de 13,8 miljard euro, een toename van 8,7 procent vergeleken met 2014.

De opbrengsten stegen in 2015 met circa 2,8 procent naar 329 miljoen euro. De inkomsten vóór rente en belastingen voor het jaar 2015 kwamen neer op 51,7 miljoen euro. Het jaar ervoor was dit nog 46,3 miljoen euro, wat betekent dat er een groei van 11,7 procent is behaald.

“AirPlus heeft in een lastige markt zeer goede resultaten behaald,” aldus Lian Wolfs, Director AirPlus Benelux. “De vraag naar professionele betaaloplossingen voor zakenreizen is onverminderd groot: in 2015 hebben we wereldwijd meer dan 3000 nieuwe zakelijke klanten binnengehaald. Dat zijn er drie keer zo veel als in het jaar daarvoor. Met een groei van 19 procent in volume, presteert AirPlus Benelux bovengemiddeld hoog.”

Duitsland, Frankrijk en Italië blijven de markten die voor de hoogste resultaten zorgen. Daarnaast is China het afgelopen jaar opgeklommen tot de vierde plek op de ranglijst van grootste AirPlus-markten.

Wat groei betreft, staat China al vijf jaar achtereen bovenaan. Na China zijn Mexico, Australië en Groot-Brittannië sterk groeiende afzetmarkten. Dit succes bevestigt eens te meer dat de AirPlus’ strategie om continu nieuwe markten aan te boren de juiste is: het bedrijf slaagde er in 2015 in de opbrengsten uit internationale zakenreizen met 15 procent te vergroten. De komende jaren blijft AirPlus Benelux zich richten op de uitbreiding van het productassortiment en de groei van het marktaandeel. “We hopen hiermee onze groei te verdubbelen,” aldus Wolfs.

 De impact van de EU-regelgeving op het gebied van afwikkelingsvergoedingen voor creditcards blijft AirPlus in 2016 bezighouden. AirPlus heeft het productassortiment eind 2015 aan de vereisten aangepast. Lian Wolfs verklaart: “We moesten wel actie ondernemen naar aanleiding van de bepalingen uit Brussel. De verlaging van de afwikkelingsvergoedingen van de AirPlus Corporate Card bracht onze inkomsten serieus in gevaar.”
Zakelijke kaarten worden alleen vrijgesteld van de verordening als 
er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, Dit met betrekking tot de contractuele relatie en de facturatie. “Onze zakelijke kaarten met bedrijfsfacturatie en –aansprakelijkheid voldoen aan deze vereisten.”

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Weer uitstel Lelystad Airport

Weer uitstel Lelystad Airport

25/01/2021

De opening van Lelystad Airport vindt waarschijnlijk later plaats dan in november dit jaar, zoals eerder gepland. De Tweede Kamer heeft het dossier maandag “controversieel” verklaard, nu de regering demissionair…

Europese luchttaxi op komst

Europese luchttaxi op komst

22/01/2021

Een Europees programma rond drones wil vanaf volgend jaar proeven doen met vliegende taxi’s, zonder piloot. Nederland is betrokken bij het project, dat “een veilige integratie van drones in een…

Sneltest UK ook op Eurostar

Sneltest UK ook op Eurostar

22/01/2021

Reizigers die vanaf zaterdag per Eurostar vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland willen, moeten voordat ze op de trein stappen een sneltest ondergaan. Dit heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van…

Minister negeert bede KLM

Minister negeert bede KLM

21/01/2021

Voor KLM-crew wordt vooralsnog geen uitzondering gemaakt bij de verplichte sneltest die vanaf 23 januari ingaat. Dit heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) donderdag gezegd in de Tweede…