Home / Technologie / Winst Zoom 671 mln dollar

Winst Zoom 671 mln dollar

Winst Zoom 671 mln dollar

Zoom Video Communications heeft over 2020/21 een nettowinst geboekt van 671 miljoen dollar op een omzet van 2,6 miljard. De onderneming profiteert sterk van de coronacrisis, waardoor veel zakenreizen zijn vervangen door virtuele bijeenkomsten.

CEO Eric Yuan spreekt in een verklaring over een “ongekend jaar” voor Zoom en verwacht dat de videovergadering, ook als de coronacrisis een keer achter de rug is, een blijvend fenomeen zal zijn. Voor het lopende jaar rekent hij nog eens op een toename van de omzet met 40 procent, naar 3,6 miljard dollar.

Zoom heeft een ongebruikelijke boekhoudkundige periode, die loopt van 1 februari tot en met 31 januari. Het tweede kalenderjaar is voor Zoom de naamgever van het boekjaar; het nu afgesloten jaar heet dus FY2021 (Full Year).

Nog hoger
Het Amerikaanse bedrijf, dat opereert vanuit San Jose, Californië, zag de resultaten gedurende 2020 steeds verder oplopen. In december werd de geraamde jaaromzet voor de zoveelste keer verhoogd, naar 2,5 miljard dollar, om uiteindelijk nog iets hoger uit te komen.

Het bedrijf zegt nu wereldwijd rond de 467.100 bedrijven met meer dan tien werknemers als betalende klanten te hebben, een toename van 470 procent, jaar op jaar. Hoeveel kleinere gebruikers er zijn, is door Zoom niet bekendgemaakt. Met 2.500 werknemers kwam de opbrengst per personeelslid over FY2021 neer op ruim een miljoen dollar en de winstmarge op 26 procent.

Zoom ontpopte zich in 2020 samen met Microsoft Teams als marktleiders van de videoconferencing. Beide bedrijven zijn beursgenoteerd (Teams als onderdeel van Microsoft). De aandelenkoers van beide bedrijven stegen sinds het begin van de coronacrisis, in april/mei vorig jaar, sterk.

Foto: Zoom

 

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…

ADP en Schiphol uit elkaar

ADP en Schiphol uit elkaar

02/12/2021

Aéroports de Paris (ADP) en de Royal Schiphol Group zijn sinds begin deze maand definitief geen partners meer, een breuk die afgelopen zomer al werd aangekondigd. De twee luchthavenbedrijven hadden…

Excuus KLM aan passagiers

Excuus KLM aan passagiers

30/11/2021

KLM heeft excuses aangeboden voor de chaos van vrijdag op Schiphol rond twee vluchten uit Zuid-Afrika. De ruim 600 passagiers moesten urenlang wachten, aan boord en op de luchthaven, om…