Home / Technologie / Skyscanner: Nederlander boekt vaker mobiel reizen

Skyscanner: Nederlander boekt vaker mobiel reizen

Skyscanner: Nederlander boekt vaker mobiel reizen

In 2014 is het aantal Nederlandse reizigers dat een smartphone gebruikt voor het plannen van zijn vlucht met 133 procent toegenomen vergeleken met 2013. Dit zegt metazoekmachine Skyscanner op basis van eigen gegevens.

Van het totale aantal Nederlandse zoekopdrachten wordt 72 procent ingevoerd op een desktopcomputer, 14 procent via een smartphone en 14 procent via een tablet. De PC heeft dus nog steeds de voorkeur, maar mobiel zoeken/boeken wint snel aan populariteit, getuige de groei van 133 procent die Skyscanner signaleert.

Wereldwijd voert Azië de lijst aan: daar boekt 30 procent hun vluchten via de smartphone, gevolgd door Europa en Amerika die net onder de 25 procent zitten. Nederland loopt dus achter met een score van 14 procent.

Uit het onderzoek van Skyscanner komt ook naar voren wanneer mensen hun reis op verschillende apparaten plannen. De meeste mobiele zoekopdrachten worden in Nederland op zondag rond 21.00 uur ingevoerd, terwijl op maandag rond 12.00 uur de meeste boekingen worden gedaan via desktop. Hieruit blijkt dat veel mensen thuis zoeken en tijdens de lunchpauze op hun werk boeken. Tabletgebruikers laten een ander patroon zien. Zij zoeken hun vlucht meestal op maandag rond 21.00 uur, terwijl boekingen met dit apparaat hun piek een dag later bereiken, om 22.00 uur.

December en januari zijn de maanden waarin Nederlandse reizigers de meeste apps downloaden. In oktober daarentegen is het aantal downloads in Nederland het laagst. Wereldwijd zijn de iOS-apps dominant (55 procent), tegen 45 procent Android. Nederland verschilt niet veel van dit mondiale beeld: 59 procent van de downloads zijn iOS-apps en 41 procent Android. Overigens is Android wel bezig met een inhaalslag: in 2013 was de verhouding nog 64 tegenover 36 procent.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…