Home / Technologie / Skyscanner: Nederlander boekt vaker mobiel reizen

Skyscanner: Nederlander boekt vaker mobiel reizen

Skyscanner: Nederlander boekt vaker mobiel reizen

In 2014 is het aantal Nederlandse reizigers dat een smartphone gebruikt voor het plannen van zijn vlucht met 133 procent toegenomen vergeleken met 2013. Dit zegt metazoekmachine Skyscanner op basis van eigen gegevens.

Van het totale aantal Nederlandse zoekopdrachten wordt 72 procent ingevoerd op een desktopcomputer, 14 procent via een smartphone en 14 procent via een tablet. De PC heeft dus nog steeds de voorkeur, maar mobiel zoeken/boeken wint snel aan populariteit, getuige de groei van 133 procent die Skyscanner signaleert.

Wereldwijd voert Azië de lijst aan: daar boekt 30 procent hun vluchten via de smartphone, gevolgd door Europa en Amerika die net onder de 25 procent zitten. Nederland loopt dus achter met een score van 14 procent.

Uit het onderzoek van Skyscanner komt ook naar voren wanneer mensen hun reis op verschillende apparaten plannen. De meeste mobiele zoekopdrachten worden in Nederland op zondag rond 21.00 uur ingevoerd, terwijl op maandag rond 12.00 uur de meeste boekingen worden gedaan via desktop. Hieruit blijkt dat veel mensen thuis zoeken en tijdens de lunchpauze op hun werk boeken. Tabletgebruikers laten een ander patroon zien. Zij zoeken hun vlucht meestal op maandag rond 21.00 uur, terwijl boekingen met dit apparaat hun piek een dag later bereiken, om 22.00 uur.

December en januari zijn de maanden waarin Nederlandse reizigers de meeste apps downloaden. In oktober daarentegen is het aantal downloads in Nederland het laagst. Wereldwijd zijn de iOS-apps dominant (55 procent), tegen 45 procent Android. Nederland verschilt niet veel van dit mondiale beeld: 59 procent van de downloads zijn iOS-apps en 41 procent Android. Overigens is Android wel bezig met een inhaalslag: in 2013 was de verhouding nog 64 tegenover 36 procent.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…