Home / Technologie / SITA investeert in dynamic mapping app LocusLabs

SITA investeert in dynamic mapping app LocusLabs

SITA investeert in dynamic mapping app LocusLabs

SITA, de aanbieder van communicatie- en IT-oplossingen voor de luchtvaart, heeft een ‘strategische investering’ gedaan in het dynamic mapping-bedrijf LocusLabs. Hoeveel SITA investeert heeft de in Genève gevestigde multinational niet gezegd.

“Hiermee stimuleert SITA de innovatie binnen de gehele luchtvaartsector en ondersteunt het bedrijf de eigen investering in innovatie,” zegt SITA in een persverklaring.

SITA heeft ‘het ontwikkelen en leveren van veelgebruikte geolocatie-technologieën’, zoals onder meer LocusLabs die ontwikkelt, hoog op de bedrijfsagenda staan. “Deze oplossing, die mapping combineert met verschillende soorten locatiedata, stelt luchthavens en luchtvaartmaatschappijen in staat om gebruik te maken van dezelfde dynamische kaarten en data, maar dit vervolgens naar wens aan te passen,” aldus SITA.

Voor LocusLabs betekent de investering van SITA dat het de mapping-functionaliteit, die nu al in gebruik is bij grote internationale luchthavens en luchtvaartmaatschappijen, verder kan uitbreiden.

LocusLabs biedt via een app ‘de meest nauwkeurige en up-to-date plattegronden van luchthavens’ zegt SITA. “Deze app wordt door internationale luchthavens, zoals Miami International Airport en Nice Côte d’Azur Airport, al gebruikt.”

“De grafisch geavanceerde en vector-gebaseerde plattegronden zijn voorzien van ingebouwde navigatiefuncties die reizigers de route naar hun gate of naar andere locaties in de  luchthaven wijst. Rijke content zoals afbeeldingen, attributen, keywords en andere metadata maken het eenvoudig om op basis van interesses winkels of andere specifieke locaties op de luchthaven te vinden.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Nieuwe cabine A330 KLM

Nieuwe cabine A330 KLM

16/03/2018

KLM heeft deze week haar eerste Airbus A330 met een vernieuwd interieur geïntroduceerd. De stoelen in de businessclass zijn nu full-flat en het entertainmentsysteem is vervangen. Ook in de economy-class…

IHG koopt belang in Regent

IHG koopt belang in Regent

15/03/2018

De InterContinental Hotels Group (IHG) koopt een belang van 51 procent in Regent Hotels. De Britse hotelketen betaalt 39 miljoen dollar voor de veel kleinere Taiwanese branchegenoot. IHG, beursgenoteerd, had…

AccorHotels in 100 landen

AccorHotels in 100 landen

14/03/2018

De AccorHotels Group is sinds kort aanwezig in honderd landen. De Franse keten, met merken als Novotel, Ibis,  Pullman en Sofitel, is naar eigen zeggen uitgegroeid tot marktleider op veel…

Nieuwe vliegtuigen Turkish

Nieuwe vliegtuigen Turkish

13/03/2018

Turkish Airlines vernieuwt haar vloot met de aanschaf van 25 Boeing Dreamliners en 25 Airbus A350’s. De totale order heeft een waarde van rond de vijftien miljard dollar. De bestellingen…