Home / Technologie / Roadmap helpt zakenreizigers bij de vele regels van corona

Roadmap helpt zakenreizigers bij de vele regels van corona

Roadmap helpt zakenreizigers bij de vele regels van corona

Roadmap heeft een app-functie ontwikkeld voor zakenreizigers om hun weg te vinden langs de wereldwijde regelgeving in corona-tijd. Het product, onder de werknaam Roadhack, won onlangs een grote internationale hackathon en is binnenkort beschikbaar voor klanten van het technologiebedrijf uit Delft.

Bij een hackathon nemen softwareontwikkelaars, websitebouwers en andere IT-experts, het in teamverband tegen elkaar op bij het tackelen van een identiek probleem, gewoonlijk binnen 72 uur. Roadmap deed met 84 andere teams mee aan een wedstrijd – online uiteraard – georganiseerd door non-profitorganisatie Travelscrum.

Verbazing
‘Head of Product’ Gaby Verwegen (foto rechts) was de aanvoerster van ploeg Roadhack die tot haar eigen verbazing als winnaar uit de bus kwam met een corporate solution. De opdracht van te voren was: bouw een innovatie oplossing voor de reisbranche die  bijdraagt aan het herstel na corona.

Verwegen: “Onze hack is een mobiele oplossing die zakenreizigers advies geeft op basis van de travel policy van hun bedrijf en de gezondheidssituatie in het land waar ze naar toe reizen. De informatie is real-time. Zodra zich ergens een wijziging voordoet, voeren wij die door.”

Roadmap hanteert bij de ontwikkeling van producten twee principes, zegt Verwegen: “The right thing, the right way en flawless execution.”

Overeind
Behalve de hulp aan de zakenreiziger dient Roadhack ook om ‘de industrie weer overeind te helpen.’ Het ultieme doel is in de woorden van Verwegen ‘nieuw vertrouwen om te reizen’ te bewerkstelligen: de reiziger moet zich senang voelen tijdens haar of zijn reis. Roadmap voert en passant ook ‘groene opties’ door in de app en zet daarmee de lijn van vóór corona door.

Roadmap zit nu in het proces van ‘valideren’ van de hack door er met grote bedrijven en zakenreizigers over te praten. Verwegen: “De informatie over corona verschilt van land tot land en verandert elke dag. Juist daarom is een accurate app van essentieel belang. Een zakenreiziger wil weten wat er nodig is om nú veilig op pad te gaan.”

Overlevingsmodus
Roadmap heeft overigens zelf de afgelopen maanden ook de gevolgen van de corona-crisis ondervonden, legt marketing directeur en medeoprichter Markus Emmer (foto links) uit. “We moesten overschakelen naar de overlevingsmodus, zoals alle bedrijven in de sector. Enkele niet-vaste contracten konden we niet verlengen, waardoor we van 29 naar 22 FTE zijn gegaan.”

“Maar we merken dat de vraag langzaam terugkomt, er wordt weer gereisd en dan kunnen wij als informatieplatform een rol spelen,” vervolgt Emmers. “Bij onze klanten zien we de markt binnen de USA, in China en in Europa aantrekken. ‘We hebben jullie nodig,’ horen we uit de markt. Ik ben op dit moment gematigd optimistisch.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren volgens de GGD ten minste 15 mensen besmet met corona, een aantal dat kan oplopen naar 85, omdat nog niet…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…

Herstel zakenreizen in 2025

Herstel zakenreizen in 2025

23/11/2021

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzoek gedaan naar zakenreizen in Nederland en verwacht op basis daarvan pas in 2025 een terugkeer tot het niveau van 2019. Het KiM, onderdeel…

Schiphol weer licht omhoog

Schiphol weer licht omhoog

22/11/2021

Vorige maand reisden 3,7 miljoen passagiers via Schiphol, zo blijkt uit cijfers van de luchthaven. Dit is een stijging ten opzichte van de 3,4 miljoen reizigers in september, maar nog…