Home / Technologie / Roadmap helpt zakenreizigers bij de vele regels van corona

Roadmap helpt zakenreizigers bij de vele regels van corona

Roadmap helpt zakenreizigers bij de vele regels van corona

Roadmap heeft een app-functie ontwikkeld voor zakenreizigers om hun weg te vinden langs de wereldwijde regelgeving in corona-tijd. Het product, onder de werknaam Roadhack, won onlangs een grote internationale hackathon en is binnenkort beschikbaar voor klanten van het technologiebedrijf uit Delft.

Bij een hackathon nemen softwareontwikkelaars, websitebouwers en andere IT-experts, het in teamverband tegen elkaar op bij het tackelen van een identiek probleem, gewoonlijk binnen 72 uur. Roadmap deed met 84 andere teams mee aan een wedstrijd – online uiteraard – georganiseerd door non-profitorganisatie Travelscrum.

Verbazing
‘Head of Product’ Gaby Verwegen (foto rechts) was de aanvoerster van ploeg Roadhack die tot haar eigen verbazing als winnaar uit de bus kwam met een corporate solution. De opdracht van te voren was: bouw een innovatie oplossing voor de reisbranche die  bijdraagt aan het herstel na corona.

Verwegen: “Onze hack is een mobiele oplossing die zakenreizigers advies geeft op basis van de travel policy van hun bedrijf en de gezondheidssituatie in het land waar ze naar toe reizen. De informatie is real-time. Zodra zich ergens een wijziging voordoet, voeren wij die door.”

Roadmap hanteert bij de ontwikkeling van producten twee principes, zegt Verwegen: “The right thing, the right way en flawless execution.”

Overeind
Behalve de hulp aan de zakenreiziger dient Roadhack ook om ‘de industrie weer overeind te helpen.’ Het ultieme doel is in de woorden van Verwegen ‘nieuw vertrouwen om te reizen’ te bewerkstelligen: de reiziger moet zich senang voelen tijdens haar of zijn reis. Roadmap voert en passant ook ‘groene opties’ door in de app en zet daarmee de lijn van vóór corona door.

Roadmap zit nu in het proces van ‘valideren’ van de hack door er met grote bedrijven en zakenreizigers over te praten. Verwegen: “De informatie over corona verschilt van land tot land en verandert elke dag. Juist daarom is een accurate app van essentieel belang. Een zakenreiziger wil weten wat er nodig is om nú veilig op pad te gaan.”

Overlevingsmodus
Roadmap heeft overigens zelf de afgelopen maanden ook de gevolgen van de corona-crisis ondervonden, legt marketing directeur en medeoprichter Markus Emmer (foto links) uit. “We moesten overschakelen naar de overlevingsmodus, zoals alle bedrijven in de sector. Enkele niet-vaste contracten konden we niet verlengen, waardoor we van 29 naar 22 FTE zijn gegaan.”

“Maar we merken dat de vraag langzaam terugkomt, er wordt weer gereisd en dan kunnen wij als informatieplatform een rol spelen,” vervolgt Emmers. “Bij onze klanten zien we de markt binnen de USA, in China en in Europa aantrekken. ‘We hebben jullie nodig,’ horen we uit de markt. Ik ben op dit moment gematigd optimistisch.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Meeste subsidie voor KLM

Meeste subsidie voor KLM

10/07/2020

Sinds april heeft KLM van alle Nederlandse bedrijven de meeste subsidie voor de loonkosten ontvangen: ruim 330 miljoen euro. Dit blijkt uit het zogeheten Register NOW dat het UWV vrijdagavond…

Overleeft GBTA de crisis wél?

Overleeft GBTA de crisis wél?

10/07/2020

GBTA heeft deze week een interim-CEO benoemd, hangende het ethisch onderzoek naar de topman. Hoofdzorg voor de vereniging voor travel management is echter niet de bestuurscrisis, maar corona. Collega-organisatie ACTE…

ACTE failliet door corona

ACTE failliet door corona

09/07/2020

De Association of Corporate Travel Executives (ACTE) heeft deze week in de Verenigde Staten faillissement aangevraagd en alle activiteiten met onmiddellijke ingang topgezet. De corona-crisis heeft sinds maart geleid tot…

RAI schrapt kwart banen

RAI schrapt kwart banen

08/07/2020

RAI Amsterdam heeft woensdag een reorganisatie aangekondigd waarbij 125 banen, ruim een kwart van het totaal, verloren gaan. Het congrescentrum was tussen medio maart en 1 juli dicht door corona…