Home / Technologie / Expedia: reizigers willen mobiele etiquette

Expedia: reizigers willen mobiele etiquette

Expedia: reizigers willen mobiele etiquette

Wereldwijd neemt 94 procent van de reizigers minimaal één mobiel apparaat mee op vakantie en op zakenreizen is dit zelfs 97 procent. Dit blijkt uit de Mobile Index van Expedia en Egencia.

Mobiele apparaten worden gezien als effectieve gids en metgezel voor reizigers, die in elke fase van hun reis vertrouwen op smartphones, tablets, enzovoorts. Wereldwijd noemt 76 procent van de reizigers hun smartphones ‘zeer belangrijk/ essentieel’ voor hun dagelijks leven. Nederlanders zitten daar met 67 procent iets onder.

 De minst smartphone-afhankelijke mensen zijn de Noren met 57 procent en het afhankelijkst zijn de Indiërs met 95 procent.

Wereldwijd vindt 70 procent hun laptop absoluut onmisbaar. Dit geldt voor 69 procent van de Nederlanders. Tablets zijn voor 48 procent van de wereldbevolking essentieel voor hun dagelijks leven en voor 38 procent van de Nederlanders.

René Nieuwmans, senior commercial manager bij Expedia: “We zijn terecht gekomen in een nieuw tijdperk waar mensen hun desktop, telefoon, tablet, en zelfs ‘wearables’ door elkaar heen gebruiken. Dat begint al bij het denken aan een reis; vervolgens bij het plannen en boeken ervan en uiteindelijk ook in de beleving van de reis. Wel zien we verschillen in conversie op elk mobiel apparaat. Een smartphone gebruiken mensen om direct te boeken als ze bijvoorbeeld ergens zijn en nog geen hotel hebben; de tablet gebruiken reizigers weer meer om zich te oriënteren en mooie plaatjes te kijken en de PC of laptop wordt weer ingezet bij het boeken van een lange reis na een uitvoerige zoektocht.”

Reizigers vinden wereldwijde etiquette rond het gebruik van mobiele apparaten heel belangrijk. Hoffelijkheid en bewustzijn van de hoeveelheid geluid die geproduceerd wordt, is daarbij bijzonder belangrijk, net als privacy. Nederlanders zijn tijdens het reizen opvallend genoeg vaak sneller geïrriteerd door smartphones dan andere wereldburgers.

Activiteit Wereldwijd Nederland
Telefoneren met de speaker aan 53% 62%
Muziek en video’s afspelen zonder hoofdtelefoon 47% 51%
Foto’s nemen van vreemden 42% 36%
Bellen in een restaurant 36% 57%
Skypen of facetimen 27% 46%
Harde mobiele alerts 26% 36%
Mailen tijdens het eten 24% 28%
Het fotograferen van voedsel tijdens het eten 18% 15%

 

Alleen als het gaat om het fotograferen van eten en vreemde mensen zijn Nederlanders iets coulanter dan de rest van de wereldbevolking.

Mobiele apparatuur kan dus ervaren worden als irritant, maar we willen onze smartphone of tablet zeker niet kwijt. Het verlies ervan staat in de top vijf grootste reisangsten. Het kwijtraken van een paspoort is de grootste angst van wereldreizigers met 40 procent. Geld verliezen komt op de tweede plaats. Enigszins verrassend komt het onverwachte verlies van een reisgenoot pas op de derde plek, met 39 procent wereldwijd. Nederlanders zitten ook hier onder het gemiddelde met 37 procent, maar Spanjaarden spannen de kroon. Slechts 2 procent van hen is bang voor het verlies van een reisgenoot. Het verliezen van een mobiel apparaat staat inmiddels op de vierde plek bij grootste angsten van de reizigers met 21 procent. Bij Nederlanders is deze angst zelfs nog iets groter met 24 procent.

Nieuwmans: “Onze mobiele apparatuur functioneert als reispartner. Die willen we niet kwijt en op elk moment kunnen gebruiken als wij dat nodig achten. Niet voor niets staat het verlies van mobiele apparatuur op de vierde plek in de lijst van grootste reisangsten en is de beschikbaarheid van wifi in een hotel voor meer dan de helft van de reizigers (56 procent) wereldwijd een belangrijk criterium geworden bij de keus voor een locatie.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…

Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…