Home / Technologie / Emburse koopt Roadmap 

Emburse koopt Roadmap 

Emburse koopt Roadmap 

Roadmap is verkocht aan Emburse, een Amerikaanse onderneming gespecialiseerd in expense management. CEO Jeroen van Velzen, wil tegenover Zakenreis niet zeggen hoe hoog de overnamesom was.

“We hebben dezelfde filosofie als Emburse, gericht op het bieden van een reiservaring met een hoge kwaliteit, waarbij employees geen tijd hoeven te verspillen aan nutteloze tools,” aldus Van Velzen. Hoewel Roadmap, gevestigd in Delft, zoals vrijwel alle bedrijven in de reisbranche ook last heeft van de coronacrisis, is de schade meegevallen, zegt de  CEO. “Wij hóéfden niet te verkopen, we draaiden nog goed. Vorig jaar zijn we gekrompen van 27 FTE naar 21 FTE, maar we waren nu al weer aan het opschalen. Ons bestaansrecht is nooit in gevaar geweest.”

Jeroen van Velzen richtte in 2015 Roadmap op, samen met Markus Emmer (sindsdien COO) en Koen Bavinck (de CCO). Alle drie zij ze nu in dienst getreden bij Emburse. Van Velzen verwacht dat de nieuwe eigenaar de naam zal aanpassen, bijvoorbeeld naar Emburse Roadmap, terwijl de drie managers andere titels zullen krijgen.

“Wij blijven bij het bedrijf omdat we dat graag willen. Emburse is een technische snoepwinkel voor ons. We gaan naar een veel grotere schaal: Roadmap had veertien klanten, waarvan enkele hele grote, Emburse heeft er 14.000.”

Anders reizen
Emburse, gevestigd in Los Angeles, zegt met de aankoop van Roadmap meer mogelijkheden in huis te krijgen om een ‘end-to-end reiservaring’ te kunnen leveren. De CEO, Eric Friedrichsen, zegt in een verklaring er alle vertrouwen in te hebben dat het zakelijk reisverkeer, dat wereldwijd al een jaar door corona grotendeels stil ligt, zich zal herstellen.

“Maar het zal er compleet anders uitzien dan vóór de pandemie. Bedrijven die hun personeel op reis sturen, zullen een grotere nadruk leggen op de kwaliteit van de ervaring.  Zo willen er zeker van zijn dat de zakenreis kosten-effectief, veilig en milieuvriendelijk is,” aldus Friedrichsen. “Met Roadmap kunnen we onze klanten een moderne, consument-achtige reiservaring aanbieden, die de employees op de eerste plaats zet en hun normen en waarden respecteer.”

Foto © Roadmap

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Zaventem: vier nieuwe routes

Zaventem: vier nieuwe routes

28/11/2021

Vanaf Brussels Airport (Zaventem) zijn dit winterseizoen 130 bestemmingen beschikbaar, aangeboden door 52 luchtvaartmaatschappijen. Het gaat om een aangepast aanbod zegt de Belgische luchthaven, ‘waarbij uiteraard nog steeds rekening wordt…

Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren 61 passagiers besmet met corona, bijna tien procent van het totaal. Dit blijkt uit cijfers van de GGD. De positief…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…

Herstel zakenreizen in 2025

Herstel zakenreizen in 2025

23/11/2021

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzoek gedaan naar zakenreizen in Nederland en verwacht op basis daarvan pas in 2025 een terugkeer tot het niveau van 2019. Het KiM, onderdeel…