Home / Technologie / China Eastern introduceert intelligente digitale assistent

China Eastern introduceert intelligente digitale assistent

China Eastern introduceert intelligente digitale assistent

Passagiers van China Eastern kunnen voor, tijdens en na hun vliegreis gebruikmaken van de intelligente digitale assistent (IDA) XiaoIce, die is ontwikkeld door Microsoft.

De bekendste IDA is Siri van Apple, het stemgestuurde softwareprogramma, waarmee je kunt bellen, berichten sturen en bijvoorbeeld vragen stellen over het weer.

Via XiaoIce krijgen passagiers voor vertrek vluchtupdates, een waarschuwing als het tijd is om te boarden en de mogelijkheid om van tevoren maaltijden en drankjes te bestellen. Eenmaal in het vliegtuig (die wel wifi moet hebben) kan de XiaoIce-gebruiker via zijn laptop of tablet (smartphones mogen niet worden gebruikt aan boord van Chinese vliegtuigen) in contact komen met andere reizigers, de crew een vraag stellen of een reminder sturen wanneer zij opgehaald willen worden van de luchthaven. XiaoIce leert van eerdere gebeurtenissen en kan daardoor gesprekken voeren. Die kunnen wat apart zijn, zoals het bericht dat het programma stuurt naar een ophaler: “Ik wilde dat ik je een foto kon sturen van (naam passagier) – ze slaapt en ligt te kwijlen.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…