Home / Technologie / Booking.com claimt de zakenreiziger

Booking.com claimt de zakenreiziger

Booking.com claimt de zakenreiziger

Bijna een op de vijf reserveringen op Booking.com wordt inmiddels gemaakt voor zakelijke doeleinden, dat stelt het boekingsplatform zelf. Sinds april van dit jaar richt het bedrijf zich nadrukkelijk op de zakelijke reiziger met booking.com/business.

Ze hopen dat het aantal zakelijke reserveringen ‘ooit’ op hetzelfde niveau komt als het aantal reserveringen voor vakantie-accommodaties.

Booking.com signaleert dat een op de drie zakelijke reizigers in de VS een andere accommodatie dan een hotel boekt, wat volgens hen aantoont dat zakenreizigers behoefte hebben aan andere accommodaties dan hotels. “De traditionele slaapplek voor zakenreizigers heeft misschien zijn beste tijd gehad,” zegt Ripsy Bandourian van het platform. “Vandaag de dag zijn zakenreizigers heel divers en hebben meer dan ooit tevoren behoefte aan keuze, controle en flexibiliteit.”

Om in te spelen op de behoeften van de zakelijke reiziger biedt het platform voor business een gratis tool, waarmee voor derden geboekt kan worden. Ook zijn er rapportagemogelijkheden. De site stelt dat tienduizenden boekers zich al hebben aangemeld voor de tool.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…