Home / Technologie / Boete voor Marriott wegens blokkade hotspots

Boete voor Marriott wegens blokkade hotspots

Boete voor Marriott wegens blokkade hotspots

Marriott moet 600.000 dollar betalen wegens het bewust blokkeren van wifi-hotspots die door gasten waren opgezet. Zo zou de hotelketen haar klanten ertoe willen dwingen van haar betaalde internetverbinding gebruik te maken.

De boete betreft een schikking met de Amerikaanse telewaakhond Federal Communications Commission (FCC).

Anderhalf jaar geleden ontving de FCC klachten over Marriott wegens het blokkeren van wifi-hotspots. Het ging om een Marriott-congreshotel in Nashville. Klanten die gebruikmaakten van het congrescentrum, konden niet hun eigen wifi gebruiken en moesten in plaats daarvan 1.000 dollar per apparaat aan Marriott betalen.

Marriott moet niet alleen 600.000 dollar neertellen, maar ook gedurende drie jaar elke drie maanden verslag uitbrengen aan de FCC over het gebruik van wifi in alle hotels.

Marriott zelf gooit de blokkade op veiligheid. “Marriott wil dat gasten die gebruikmaken van onze wifi, beschermd worden tegen ‘vreemde’ hotspots, die de oorzaak kunnen zijn van verminderde functionaliteit van onze service, cyberaanvallen en identiteitsdiefstal. Zoals veel andere instituties en bedrijven in allerlei branches, waaronder ziekenhuizen en universiteiten, het beschermde Gaylord Opryland (het hotel in Nashville – red.) haar wifi-netwerk door middel van door de FCC geautoriseerde apparatuur, die door bekende, gerespecteerde fabrikanten werd verstrekt.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….