Home / Reistips / The Business Tourist: Yuri van der Sluis over Tel Aviv

The Business Tourist: Yuri van der Sluis over Tel Aviv

The Business Tourist: Yuri van der Sluis over Tel Aviv

Sales trainer en consultant Yuri van der Sluis woont nu een klein jaar in Tel Aviv, een kosmopolitische stad met een bloeiende start-up community. En overal is internettoegang gratis.

“Mijn partner en ik zijn vaker in Tel Aviv geweest en vinden het een enorm avontuur om hier te wonen. De stad is altijd in beweging en mensen zijn gepas­sioneerd. Iedereen is continu bezig om de next big thing te bedenken en mensen zijn op de hoogte wat er allemaal speelt in de wereld. Natuurlijk is het hier ook wennen. Zoals je je in Nederland meer op de vlakte moet houden, moet je juist in Tel Aviv het podium pakken en zeggen waar het op staat. Tel-Aviv-BeachMensen in Neder­land beseffen niet altijd hoe gaaf deze stad eigenlijk is. Tel Aviv is een vrije, hippe, moderne stad, met een enorme diversiteit qua religie, cultuur en achtergrond. Bovendien staat een deel van de stad bekend als  het grootste openluchtmuseum ter wereld. Zo’n vierduizend gebouwen zijn in de jaren dertig van de vorige eeuw  ontworpen in de Bauhaus-stijl. Dit deel staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Jeruzalem is de grote toeristentrekker van Israël, Tel Aviv-Jaffa is de tweede grote stad van Israël en is het economische centrum.

Eten en drinken
“Je moet hier je best doen om slecht te eten. De jonge, kritische professionals die hier werken en wonen verlangen goed eten in restaurants. Als je het eten niet lekker vindt, kun je het gewoon terugsturen en wordt het van de rekening gehaald. Bijzonder vind ik dat sommige eetzaken, zoals ontbijtrestaurant Benedict,  gewoon 24/7 open zijn. Een paar tips: Neem in cafés een ontbijt, normaal gesproken is dat erg uitgebreid: brood met mezzes, eitje, vers sap en koffie, heerlijk.

Sarona-MarketSushi eet je bij Fu Sushi, de beste hoemoes bij Abu Hassan in de wijk Jaffa, en uitstekend vlees in The Place for Meat in Neve Tsedek. Zoals in Amsterdam De Hallen nu populair zijn, heb je in Tel Aviv Sarona Market, ongeveer hetzelfde concept met veel eetgelegenheden en veel gezelligheid. Omdat de medewerkers in de meeste bars en restaurants geen tot nauwelijks salaris krijgen, is het gebruikelijk om minimum tien procent fooi te geven. Qua bars heb je veel opties op Dizengoff Street. Een bijzondere plek is Kuli Alma, een dance bar met een kledingwinkel en regelmatig tentoonstellingen.”

Culturele uitstapjes
“Tel Aviv biedt veel cultuur. Qua historie is het interessant om naar Ben Gurion House te gaan en het Rabin Center. Ook heeft het Tel Aviv Museum of Art een indrukwekkende collectie met werk van onder anderen Vincent van Gogh, Chagall en Pissarro. Als je een dagje kunt luieren is het strand absoluut aan te raden. Het lange strand langs Tel Aviv van het noorden tot en met Jaffa biedt heel veel strandtentjes, en voor stadse begrippen zijn zand en zee hier zeer schoon. Omdat je heel makkelijk groene-stadsfietsen kunt huren, kun je in korte tijd veel zien. Ikzelf ben dol op parken, ik woonde in Amsterdam naast het Vondelpark, en nu woon ik aan het Yarkon Park. Dat is enorm uitgestrekt, met palmbomen, een klein riviertje en prachtige plekken.”

groene-fietsenFavoriete wijken
“Tel Aviv is op het eerste gezicht misschien niet de mooiste stad van de wereld. Maar als je de buurten kent, kun je prachtige straatjes en mooie buurten ontdekken. Het romantische Neve Tsedek ligt tussen het strand en de duurste straat van de stad, Rothschild Boulevard. Prachtig opgeknapte huizen, leuke winebars en heerlijke restaurantjes. De wijk Jaffa, deels Arabisch, vind ik ook bijzonder, authentiek met veel historie en een bijzondere sfeer.”

Gouden tip
“Voor de nachtbrakers onder ons is Tel Aviv een schot in de roos. Tel Aviv wordt vaak vergeleken met New York of Londen en biedt van alles – van live jazz muziek tot techno-feesten.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Winstwaarschuwing Ryanair

Winstwaarschuwing Ryanair

18/01/2019

Ryanair heeft vandaag de tweede winstwaarschuwing in vier maanden tijd afgegeven. De winst van het boekjaar, dat afloopt op 31 maart, valt nu naar verwachting 100 miljoen euro lager uit….

Nieuw plan voor Lelystad

Nieuw plan voor Lelystad

17/01/2019

Lelystad Airport zal in de eerste fase na opening, gepland in 2020, vooral een overloopluchthaven voor Schiphol worden, maar niet exclusief, zo staat in een brief van minister Cora van…

Norwegian krimpt in

Norwegian krimpt in

17/01/2019

Norwegian Air vermindert het aantal routes met de Boeing 737 als onderdeel van een ‘ingrijpende heroverweging’ van haar operatie. Dit is door de airline uit Oslo bekendgemaakt. Vier Europese bases…

Koppen gerold bij CWT

Koppen gerold bij CWT

16/01/2019

Carlson Wagonlit Travel (CWT) heeft vijf hoge managers in Europa aan de kant gezet, onder wie de MD voor de Benelux, Olivier Chateau. De vijf hebben CWT inmiddels ‘verlaten’ zegt…