Home / Reistips / The Business Tourist: Dennis Verkooy over Bogotá

The Business Tourist: Dennis Verkooy over Bogotá

The Business Tourist: Dennis Verkooy over Bogotá

Dennis Verkooy werkt voor het Zwitserse logistieke bedrijf Kuehne + Nagel. Verkooy is als corporate head perishables van het bedrijf ongeveer 180 dagen per jaar op reis, waarbij hij veelvuldig in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá verblijft.

“Bogotá is een grote, fascinerende stad. De hoge ligging, 2.600 meter boven zeeniveau, kan sommige bezoekers in het begin parten spelen, maar na een of twee dagen heeft het lichaam zich gewoonlijk aan­gepast. In Colombia kun je nu prima en veilig reizen, in tegenstelling tot de jaren negentig, toen drugskartels met mensen als Pablo Escobar het land in hun greep hadden. Maar je moet wel overal goed blijven oppassen voor zakkenrollers. Gouden tip: laat dure horloges en sieraden, áls je die al hebt meegenomen naar Colombia, achter in je hotel als je op pad gaat.”

Uitgaan en eten
“Zona Rosa in Bogotá is de plek bij uitstek om uit te gaan. Er zijn veel bars en disco’s die met name worden gefrequenteerd door upper class Colombianen, waardoor je er ook in de avond veilig bent. Je kunt daar het beste beginnen in café Pravda, waar de beste dry martini’s in town worden geserveerd.
Om uit te gaan eten is Harry Sasson een goede keuze. Harry is een bekende Colombiaanse chef die als een van de eersten fusion cuisine in Colombia introduceerde. Harry Sasson runt ook Club Colombia waar je op zondag terecht kunt voor een allesomvattend Colom­biaans ontbijt. Dit bevat, behalve de standaard ontbijt­items, ook een breed scala aan traditionele gerechten uit alle regio’s van Colombia. Het is een zeer populaire plek voor gezinnen of groepen vrienden.
De meest traditionele keuken uit het Cundinamarca departement (waarin Bogotá ligt) kun je vinden in Andres Carne de Res, waar tegelijkertijd ook volop de salsa kan worden gedanst. De oorspronkelijke Andres Carne de Res ligt buiten Bogotá, in Chia, prima met een taxi te bereiken. Het restaurant heeft sinds een aantal jaren de kleinere locatie in het stad.

Juana-la-LocaVerder is in de stadsbuurt Chico het relatief nieuwe restaurant Juana la Loca een uitstekende plek om bijvoorbeeld met zakenrelaties te gaan lunchen of dineren en in een strakke en hippe omgeving van een ­supergoede mediterrane cuisine te genieten. In dezelfde buurt bevindt zich het restaurant Black Bear, een op dit moment zeer populair restaurant met een enigszins fusion/Mexicaans cuisine waarin het hippe Bogota voorbij komt. Hier staat ook hotel Click Clack, dat over een fraaie sky-bar beschikt onder de naam Apache. Vanuit de bar heb je een mooi uitzicht over de hele stad. Het publiek bestaat uit een mix van jonge professionals, zakenmensen en kunstenaars.”

Cultuur
”In het historische deel van Bogotá, La Candelaria, is het Botero-museum te vinden, met werken van de Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero, maar er zijn ook werken van andere kunstenaars uit de privé-collectie van Botero, waaronder doeken van Pablo Picasso. Een van de bezienswaardige kerken in La Candelaria is Iglesia de Santa Clara, een van de twee oudste gebedshuizen van Bogotá, gebouwd medio 17de eeuw. In de kerk huist ook een klein museum van de nonnenorde van Santa Clara. Buiten het indrukwekkende interieur van de kerk is het meest opvallende aspect de bijna bizmonserratearre collectie van geschilderde portretten van overleden nonnen.”

Sport
Monserrate, een van de hoge bergen (3150 m)  aan de noordelijke kant van Bogotá is een populaire plek voor Colombianen om te joggen. Pas op als je nog niet al te lang in de stad bent of niet goed met hoogte kunt omgaan! Via een oneindig aantal trappen kun je tot aan de top lopen of joggen. In een zeer vlot tempo en onafgebroken lopend duurt de tocht omhoog ongeveer 45 minuten waarin een verschil van bijna 1000 meter in hoogte moet worden afgelegd.”

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Pilotenstaking BA op handen

Pilotenstaking BA op handen

25/08/2019

De vakbond van piloten bij British Airways, heeft drie stakingsdagen aangekondigd, op 9, 10 en 27 september. De bond, BALPA, zegt dat het jongste loonaanbod van BA ‘onaanvaardbaar’ is. Het…

Ultimatum FNV aan KLM

Ultimatum FNV aan KLM

25/08/2019

FNV wil dat KLM vóór 30 augustus om 12.00 uur met een nieuw bod komt voor een cao. Zo niet, dan volgen er acties, waarschuwt de vakbond. Het overleg tussen…

Qantas test ultra long haul

Qantas test ultra long haul

23/08/2019

Qantas test de komende maanden twee ultra long haul nonstop vluchten, tussen New York en Sydney en tussen Londen en Sydney, met nieuwe Boeing 787-9 Dreamliners. De Australische carrier wil…

KLM: acties dreigen om cao

KLM: acties dreigen om cao

21/08/2019

Het overleg tussen de directie van KLM en alle vakbonden over nieuwe cao’s zit muurvast. KLM zegt een ‘verbeterd voorstel’ te hebben gedaan, waar de bonden niet op in willen…