Home / Reistips / The Business Tourist: Charles Muller over Frankfurt

The Business Tourist: Charles Muller over Frankfurt

The Business Tourist: Charles Muller over Frankfurt

Charles Muller is sinds eind 2009 cluster general manager van het prijswinnende Hilton Hotel en het Hilton Garden Inn op Frankfurt Airport. Vanwege de voorspoedige opening werd Muller onlangs uitgeroepen tot de meest succesvolle general manager van Hilton Worldwide in Europa. Hij woont inmiddels al meer dan vier jaar in Frankfurt, een stad die volgens Muller onverdiend het imago heeft saai te zijn.

“Toen ik vier jaar geleden werd benaderd om in Frankfurt te gaan werken, was ik niet direct enthousiast. Nu weet ik wel beter. Frankfurt is eigenlijk een goed bewaard geheim. Het is een stad met interessante contrasten: groot en klein, groen en druk, zakelijk en knus. Frankfurt heeft veel lokale flair, met kleine buurten, mooie parken en gezellige horecagelegenheden. En de imposante skyline is uniek voor Europa. Frankfurt heeft negen van de tien hoogste wolkenkrabbers van Duitsland. Door de ligging aan de rivier de Main heeft het als bijnaam Main­hattan. Persoonlijk waardeer ik de culturele diversiteit. Eén op de drie Frankfurters heeft geen Duits paspoort. Doordat Frankfurt zo werelds is, is het tolerantieniveau hoog.”

RestaurantsIvoryClubFrankfurt
“Als je houdt van een exclusieve omgeving, goede wijnen en bijzondere gerechten, dan is de Ivory Club zeker een aanrader. Dit restaurant ligt tegenover de Alte Oper (operagebouw), in het centrum van de stad. Een andere must is het Main-Tower Restaurant & Lounge, dat zich bevindt op de 53ste etage van de Main Tower. Een goed menu wordt hier gecombineerd met een schitterend uitzicht over Frankfurt.
Voor een casual, relaxed en lokaal etentje ga je naar Fichtekränzi. Dit is een kleine appelwijnbar in de wijk Sachsenhausen. Frankfurt ligt natuurlijk middenin het wijngebied – de Riesling komt hier vandaan – maar appelwijn is even geliefd.
Zoek je meer rust en hou je van de natuur, dan is de Lodge een goede tip. Dit restaurant ligt in het Taurusgebied, aan de ingang van de dierentuin Kronbergs Opel Zoo, een paar kilometer buiten de stad. Het heeft een Afrikaans decor en onder andere prima biefstukken. Reserveer een tafel aan het raam, dan zie je zebra’s en giraffen met de wolkenkrabbers van Frankfurt op de achtergrond.”

UitgaanOostenFrankfurt
“Een van de nieuwste en ‘hotste’ clubs is Gibson, die ligt in de exclusieve winkelstraat Zeil. Gibson heeft regelmatig optredens van bekende artiesten en opkomende sterren. Ook het Oosten is leuk voor een borrel ‘s avonds of een ontspannen lunch. Dit is een nieuwe hotspot aan de Main, in het oosten van de stad, waar het nieuwe gebouw van de Europese Centrale Bank momenteel wordt gebouwd. Als het weer een beetje aangenaam is, zit je hier goed op het terras.”

Favoriete wijk
“Ofschoon ik zelf in het nieuwe stadsdeel City West woon, is mijn favoriete wijk Sachsenhausen. Het is er gezellig en pittoresk, met veel kleine boetiekjes en traditionele appelwijnbars.”

Cultuur
“Voor mij is de Alte Oper het allermooiste gebouw van Frankfurt, omdat het zo groot is en een bijzondere karakteristieke uitstraling heeft, zo midden tussen de wolkenkrabbers. Wat je ook gezien moet hebben, is de Römer, waar al zes eeuwen het gemeentehuis van Frankfurt is gevestigd. Hiernaast ligt de kathedraal en St. Pauls kerk. Johann Wolfgang von Goethe is geboren in Frankfurt en zijn voormalige residentie, het Goethehaus, bevindt zich ook hier.”

Door: | tech[at]codeclear.nl

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Excuus KLM aan passagiers

Excuus KLM aan passagiers

30/11/2021

KLM heeft excuses aangeboden voor de chaos van vrijdag op Schiphol rond twee vluchten uit Zuid-Afrika. De ruim 600 passagiers moesten urenlang wachten, aan boord en op de luchthaven, om…

Schiphol breekt met Ballast

Schiphol breekt met Ballast

29/11/2021

Schiphol heeft ‘na intensief overleg’ gebroken met de aannemers Ballast-Nedam en TAV die samen bezig waren de A-pier te bouwen. Dit heeft de luchthaven maandag bekendgemaakt. Er komt een nieuwe…

Rotterdam Airport week dicht

Rotterdam Airport week dicht

29/11/2021

Rotterdam The Hague Airport is vanaf heden zeven dagen dicht wegens groot onderhoud van de taxibaan. Helikopters uitgezonderd moet al het vliegverkeer uitwijken naar luchthavens in de nabijheid. Een opknapbeurt…

Zaventem: vier nieuwe routes

Zaventem: vier nieuwe routes

28/11/2021

Vanaf Brussels Airport (Zaventem) zijn dit winterseizoen 130 bestemmingen beschikbaar, aangeboden door 52 luchtvaartmaatschappijen. Het gaat om een aangepast aanbod zegt de Belgische luchthaven, ‘waarbij uiteraard nog steeds rekening wordt…

Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren 61 passagiers besmet met corona, bijna tien procent van het totaal. Dit blijkt uit cijfers van de GGD. De positief…