Home / Reistips / The Business Tourist: Huib Gorter over Kuala Lumpur

The Business Tourist: Huib Gorter over Kuala Lumpur

The Business Tourist: Huib Gorter over Kuala Lumpur

Huib Gorter is net terug in Nederland, na dik een jaar voor Malaysia Airlines als regional senior vicepresident Europe in Kuala Lumpur te hebben gewerkt en gewoond. Hij deelt hier zijn ‘insider tips’ over de Maleisische metropool.

“Het belangrijkste in het leven zijn de mensen. Maleisiërs zijn heel vriendelijk en gastvrij, dus ik voelde me snel thuis in Kuala Lumpur. Wat ook erg prettig is, is het feit dat alles werkt in Maleisië: internet, telefoon, het nakomen van afspraken, enzovoorts. En wie tijdelijke woonruimte zoekt, heeft een ruime keuze uit hotels, die allemaal even schitterend zijn, of mooie condominiums in expatgebieden of juist onder de Maleisiërs zelf.”

 

RESTAURANTS

jalan-alor“Erg leuk is Jalan Alor, bij Jalan Sultan Ismail, waar je ‘s avonds kunt eten bij stalletjes op straat. Het zijn vooral Chinese gerechten – elke provincie is wel vertegenwoordigd – en een beetje Malay. Je wijst aan wat je wilt hebben, bijvoorbeeld chicken rice of saté en dat wordt vers klaargemaakt. Een ontdekking vond ik restaurant Rajus, dat vlakbij een mooi park ligt. Het is er rustig en groen en je kunt er fantastisch roti canai eten. Dat is een soort naan (Indiaas brood), dat wordt geserveerd met kleine schaaltjes curry. Ik ging er vaak naartoe op een zondagmorgen voor een laat ontbijt. Ook een aanrader is SA Bamboo Curry House, vlakbij Jalan Ipoh. Dit is een zogeheten Mamak restaurant, oftewel moslim-Indiaas. De curry’s hier zijn the best in town.”

Jalan Alor: Jalan Alor

Rajus: Jalan Chantek, Off Jalan Gasing, PJ, tel. 03-7956-1361

SA Bamboo Curry House: No. 4, Jalan Cenderuh Dua, Off Batu 4, Jalan Ipoh, tel.: 03-6250-9343

UITGAANTradersSkyBar

“Luna Bar in downtown Kuala Lumpur is een loungebar rond een zwembad op de bovenste verdieping van een gebouw, met schitterend uitzicht over de Petronas Towers. Ook leuk is de Zeta Bar in het Hilton bij het Central Station. Het is een donkere jazzbar, heel intiem en gepolijst, met leuk publiek. Je kunt er onder het genot van een drankje rustig naar de live muziek luisteren en de bediening is heel plezierig. Mijn derde favoriet is de Skybar bij het Traders Hotel.”

Luna Bar: Menara Panglobal 11_03 Jalan Puncak, tel.: 03-2332-7777

Zeta Bar: 5th Floor, Hilton Kuala Lumpur. 3 Jalan Stesen Sentral, tel.: 03-2264-2264

Sky Bar: Traders Hotel, Kuala Lumpur City Centre, tel. 03-2332-9888

ATTRACTIES

“Mijn hobby is het niet, maar het belangrijkste tijd­verdrijf in Kuala Lumpur is winkelen. In de enorme winkelcentra is alles te koop. Wie op koopjesjacht wil, moet naar Petaling St. in Chinatown. Daar vind je nepmerktassen en -horloges. Afdingen is noodzakelijk. En natuurlijk zijn de Petronas Towers een bezoekje waard vanwege het uitzicht over de stad.”

CULTUUR

“Het Islamic Museum herbergt de grootste verzameling islamitische kunst, voorwerpen en kleding ter wereld. Het is een schitterend gebouw en de collectie is ook indrukwekkend. Verder ben ik een aantal keer naar de National Mosque geweest. Je wordt daar rondgeleid door bekeerde westerse vrijwilligers en ik heb er heel interessante gesprekken gevoerd. Je moet wel gepaste kledij dragen voor een bezoek – geen korte broek dus.”

Islamic Museum: Jalan Lembah Perdana, tel.: 03-2274-2020

National Mosque: Jalan Lembbah Perdana, tel.: 03-2693-7784

GOUDEN TIP

“Stel je open voor het land en de mensen. O, en koop een navigatiesysteem als je van plan bent te gaan autorijden in de stad. Anders verdwaal je geheid. Overigens is het verkeer goed geregeld in Kuala Lumpur – het is niet zo chaotisch als bijvoorbeeld Bangkok of Delhi.”

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…

Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…