Home / Reistips / Likkebaardende pools

Likkebaardende pools

Likkebaardende pools

Voor wie te heet is in Nederland: veel sites en reisbladen bieden dezer dagen lijstjes van de meest likkebaardende zwembaden, wereldwijd. Het kijken naar de foto’s alleen al kan verkoeling opleveren.

Zakenreis maakte een lijstje van de lijstjes. Sommige zwembaden komen in meer dan één reeks voor. Klik en zoek je eigen verkoelende plekje op aarde.

1. De Daily Telegraph heeft de langste opsomming, met 37 uitnodigende zwembaden. Vooral de ‘infinity pool’: het zwembad dat geen eind lijkt te hebben, is favoriet bij de samenstellers.

2. Architectural Digest maakt een lijstje op basis van bouwkundige schoonheid; een van de zwembaden is een gerenoveerd badhuis uit 1929 in het hartje van Parijs, nu bekend onder de naam Piscine Molitor, cooool!

3. Travel Channel komt met een opsomming van de ‘sexiest pools’. Ook niet verkeerd, zoals de infinity pool en hot tubs van het InterContinental Hotel in Hongkong, met uitzicht op Victoria Harbour. InterContinental-HongKOng

4. Tripadvisor heeft 14 ‘Extraordinary’ hotel pools in beeld gebracht. Kijk bijvoorbeeld naar Hotel Hacienda Na Xamena op Ibiza, met een zwembad tussen de rotsen.

5. Places to see in your lifetime – ten slotte – heeft het over de “Top 10 most marvelous pools in the world”. Wij dachten zelf aan nummer 7: het Katikies hotel op het Griekse eiland Santorini met een zwembad in een grot, 90 meter verheven boven de Middellandse Zkatikies_hotel_santorini_pool_bar_01ee, de ultieme cooling down.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…