Home / Reistips / Likkebaardende pools

Likkebaardende pools

Likkebaardende pools

Voor wie te heet is in Nederland: veel sites en reisbladen bieden dezer dagen lijstjes van de meest likkebaardende zwembaden, wereldwijd. Het kijken naar de foto’s alleen al kan verkoeling opleveren.

Zakenreis maakte een lijstje van de lijstjes. Sommige zwembaden komen in meer dan één reeks voor. Klik en zoek je eigen verkoelende plekje op aarde.

1. De Daily Telegraph heeft de langste opsomming, met 37 uitnodigende zwembaden. Vooral de ‘infinity pool’: het zwembad dat geen eind lijkt te hebben, is favoriet bij de samenstellers.

2. Architectural Digest maakt een lijstje op basis van bouwkundige schoonheid; een van de zwembaden is een gerenoveerd badhuis uit 1929 in het hartje van Parijs, nu bekend onder de naam Piscine Molitor, cooool!

3. Travel Channel komt met een opsomming van de ‘sexiest pools’. Ook niet verkeerd, zoals de infinity pool en hot tubs van het InterContinental Hotel in Hongkong, met uitzicht op Victoria Harbour. InterContinental-HongKOng

4. Tripadvisor heeft 14 ‘Extraordinary’ hotel pools in beeld gebracht. Kijk bijvoorbeeld naar Hotel Hacienda Na Xamena op Ibiza, met een zwembad tussen de rotsen.

5. Places to see in your lifetime – ten slotte – heeft het over de “Top 10 most marvelous pools in the world”. Wij dachten zelf aan nummer 7: het Katikies hotel op het Griekse eiland Santorini met een zwembad in een grot, 90 meter verheven boven de Middellandse Zkatikies_hotel_santorini_pool_bar_01ee, de ultieme cooling down.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…