Home / Reistips / Inflight Magazine Update: maart

Inflight Magazine Update: maart

Inflight Magazine Update: maart

Van Peter de Grote tot speenvarken eten in Beijing, van Kreta tot de Kunsthal: de airlines weten waar je moet zijn. Met in het overzicht van de maand maart tips uit de inflight magazines van KLM, easyJet en Singapore Airlines.

KLM heeft een aantal leuke culturele tips in de Holland Herald van deze maand. Zo is er in het British Museum in Londen een tentoonstelling te zien over kunst tijdens de ijstijd. Arrival of the Modern Mind laat (tot 26 mei a.s.) werken zien die tussen de tienduizend en veertigduizend jaar oud zijn.

In de Hermitage in Amsterdam wordt van 9 maart tot en met 13 september de tentoonstelling ‘Peter de Grote, een bevlogen tsaar’ te zien. Tsaar Peter leefde van 1672 tot 1725 en bezocht Nederland om de scheepsbouw te bestuderen. Tijdens zijn verblijf leerde hij bovendien leerde horlogemaken, doodskisten timmeren, schepen bouwen, tekenen, etsen, secties verrichten, papier scheppen en zijde spinnen. Naast historische voorwerpen, schilderijen, juwelen en wapens toont de Hermitage ook persoonlijke bezittingen van de leergierige tsaar.

Modeliefhebbers kunnen tot 12 mei a.s. terecht in de Kunsthal in Rotterdam voor een expositie over Jean-Paul Gaultier. Er wordt een uniek overzicht gegeven van het werk van de beroemde Franse mode-ontwerper, inclusief de puntbeha die hij voor Madonna ontwierp.

www.holland-herald.com

lato copyEasyJet zet in Traveller de drie beste ‘lente-hotels’ op een rijtje. Allereerst is dat het Lato Boutique Hotel in Heraklion (Kreta), vanwege zijn ‘über-moderne decor’, restaurant op het dak met uitzicht op het Venetiaanse fort en het ontspannende stoombad.

De tweede lentetip is Es Trull de Can Palau, een charmante finca die op 1 km van Ibiza-Stad ligt. Ideaal om lekker bij het zwembad te liggen of er met de fiets op uit te trekken om het platteland van Ibiza te ontdekken.

Meer een stadsmens? Ga dan naar Barceló Raval in Barcelona. Het strak ingerichte hotel heeft een geweldig zwembad op het dak en je kunt er van 12 tot middernacht uur tapas eten.

http://traveller.easyjet.com/

mckennacourtyardIn het blad Silverkris van Singapore Airlines (SIA) staat onder andere Beijing in de spotlight met veel tips over uitgaan, bezienswaardigheden en hotels. De innerlijke mens wordt ook niet vergeten. Zo raadt SIA Maison Boulud aan, dat is gehuisvest in een koloniaal gebouw in de buurt van het Tiananmenplein en de Verboden Stad. De keuken bestaat uit Franse klassiekers met een moderne twist.

De veranda van Brian McKenna @ The Courtyard kijkt uit over de slotgracht van de Verboden Stad.  De Britse chef McKenna zwaait de scepter in de (moleculaire) keuken van het restaurant, waarvan de inrichting onder handen is genomen door de ontwerpers van het W Hotel in New York.

Chinees eten is natuurlijk ook heel goed mogelijk in Beijing. Bij Tiandi Yijia (140 Nanchizi Dajie, Tel: 86 10 8511 5556) bijvoorbeeld of bij het flagship restaurant van Quanjude, dat bekend staat om de eend.

Tot slot adviseert SIA Capital M voor een champagnecocktail op het terras of gerechten zoals speenvarken en Australische pavlova.

http://www.silverkris.com/

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
CWT afgeperst: 4 mln euro

CWT afgeperst: 4 mln euro

03/08/2020

CWT heeft vorige week 414 bitcoin, een kleine vier miljoen euro, betaald aan hackers die erin waren geslaagd via gijzelsoftware de computers van het bedrijf deels uit te schakelen. Persbureau…

Knokpartij op KLM-vlucht

Knokpartij op KLM-vlucht

03/08/2020

In een vliegtuig van KLM dat afgelopen vrijdag op weg was naar Ibiza heeft zich een vechtpartij tussen passagiers voorgedaan. Aanleiding zou de weigering zijn geweest van enkele van hen…

Akkoord bij BA: lager loon

Akkoord bij BA: lager loon

01/08/2020

De piloten van British Airways hebben ingestemd met een tijdelijke loonsverlaging van twintig procent. Er vallen ook 270 gedwongen ontslagen, wel veel minder dan de directie aanvankelijk wilde. Het akkoord…

Elbers: lagere lonen moeten

Elbers: lagere lonen moeten

31/07/2020

KLM maakt de grootste crisis ooit door en moet daarom hard ingrijpen, ook in de lonen en andere arbeidsvoorwaarden. Dit zei topman Pieter Elbers vrijdag tijdens een videoconferentie met de…

KLM schrapt tot 5.000 banen

KLM schrapt tot 5.000 banen

31/07/2020

KLM heeft vrijdagochtend bekendgemaakt 4.500 tot 5.000 banen te zullen schrappen als gevolg van de coronacrisis, waarvan 1.500 gedwongen ontslagen. De airline leed in het tweede kwartaal een verlies van…