Home / Reistips / Inflight Magazine Update: maart

Inflight Magazine Update: maart

Inflight Magazine Update: maart

Van Peter de Grote tot speenvarken eten in Beijing, van Kreta tot de Kunsthal: de airlines weten waar je moet zijn. Met in het overzicht van de maand maart tips uit de inflight magazines van KLM, easyJet en Singapore Airlines.

KLM heeft een aantal leuke culturele tips in de Holland Herald van deze maand. Zo is er in het British Museum in Londen een tentoonstelling te zien over kunst tijdens de ijstijd. Arrival of the Modern Mind laat (tot 26 mei a.s.) werken zien die tussen de tienduizend en veertigduizend jaar oud zijn.

In de Hermitage in Amsterdam wordt van 9 maart tot en met 13 september de tentoonstelling ‘Peter de Grote, een bevlogen tsaar’ te zien. Tsaar Peter leefde van 1672 tot 1725 en bezocht Nederland om de scheepsbouw te bestuderen. Tijdens zijn verblijf leerde hij bovendien leerde horlogemaken, doodskisten timmeren, schepen bouwen, tekenen, etsen, secties verrichten, papier scheppen en zijde spinnen. Naast historische voorwerpen, schilderijen, juwelen en wapens toont de Hermitage ook persoonlijke bezittingen van de leergierige tsaar.

Modeliefhebbers kunnen tot 12 mei a.s. terecht in de Kunsthal in Rotterdam voor een expositie over Jean-Paul Gaultier. Er wordt een uniek overzicht gegeven van het werk van de beroemde Franse mode-ontwerper, inclusief de puntbeha die hij voor Madonna ontwierp.

www.holland-herald.com

lato copyEasyJet zet in Traveller de drie beste ‘lente-hotels’ op een rijtje. Allereerst is dat het Lato Boutique Hotel in Heraklion (Kreta), vanwege zijn ‘über-moderne decor’, restaurant op het dak met uitzicht op het Venetiaanse fort en het ontspannende stoombad.

De tweede lentetip is Es Trull de Can Palau, een charmante finca die op 1 km van Ibiza-Stad ligt. Ideaal om lekker bij het zwembad te liggen of er met de fiets op uit te trekken om het platteland van Ibiza te ontdekken.

Meer een stadsmens? Ga dan naar Barceló Raval in Barcelona. Het strak ingerichte hotel heeft een geweldig zwembad op het dak en je kunt er van 12 tot middernacht uur tapas eten.

http://traveller.easyjet.com/

mckennacourtyardIn het blad Silverkris van Singapore Airlines (SIA) staat onder andere Beijing in de spotlight met veel tips over uitgaan, bezienswaardigheden en hotels. De innerlijke mens wordt ook niet vergeten. Zo raadt SIA Maison Boulud aan, dat is gehuisvest in een koloniaal gebouw in de buurt van het Tiananmenplein en de Verboden Stad. De keuken bestaat uit Franse klassiekers met een moderne twist.

De veranda van Brian McKenna @ The Courtyard kijkt uit over de slotgracht van de Verboden Stad.  De Britse chef McKenna zwaait de scepter in de (moleculaire) keuken van het restaurant, waarvan de inrichting onder handen is genomen door de ontwerpers van het W Hotel in New York.

Chinees eten is natuurlijk ook heel goed mogelijk in Beijing. Bij Tiandi Yijia (140 Nanchizi Dajie, Tel: 86 10 8511 5556) bijvoorbeeld of bij het flagship restaurant van Quanjude, dat bekend staat om de eend.

Tot slot adviseert SIA Capital M voor een champagnecocktail op het terras of gerechten zoals speenvarken en Australische pavlova.

http://www.silverkris.com/

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…

AA zet Boeing 787 in ex AMS

AA zet Boeing 787 in ex AMS

16/01/2020

American Airlines is begonnen met het inzetten van de Boeing 787-8 Dreamliner van Amsterdam naar de hub in Philadelphia (PHL). De introductie betekent een toename van de capaciteit met ruim…