Home / Reistips / Cannabis-resort in VS

Cannabis-resort in VS

Cannabis-resort in VS

In de Amerikaanse staat Colorado gaat op 1 juli het CannaCamp open, een resort waar marihuana een van de ‘activiteiten’ is. Op het programma staan onder meer koken met cannabis, dineren & cannabis, cannabis yoga en massage met cannabis.

Het kamp verstrekt zelf geen soft drugs, maar bezoekers mogen hun eigen pot meenemen en ter plekke roken, op de veranda van hun cabin. Colorado was in 2012 de eerste staat in de Verenigde Staten die het persoonlijk gebruik van cannabis legaliseerde. Het roken van marihuana op medische gronden was in Colorado al veel langer toegestaan.

Daarna zijn ook in de Alaska, Oregon en Washington (state) medicinaal zowel als recreatief gebruik van soft drugs gelegaliseerd. De wetgeving is duidelijk, maar strikt: volwassenen mogen thuis een klein aantal hennepplanten kweken, voor eigen gebruik. Voor het telen van grotere hoeveelheden hennep kunnen bedrijven een vergunning krijgen. In Colorado bestaan nu verscheidene hennepkwekerijen, die keurig belasting betalen.

Het roken van eigen geoogste of gekochte wiet is in de hele staat legaal, mits het niet in openbare ruimtes gebeurt en de regels in acht worden genomen, vergelijkbaar met alcoholgebruik. Dus ‘high’ in de auto stappen is ten strengste verboden. Drie jaar na de legalisering zijn de ervaringen in Colorado met wiet goed. Er zijn tot nu toe weinig overtredingen, bedrijven die cannabis kweken betalen hun belasting en er lijkt een algehele acceptatie te zijn ontstaan van het gebruik.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….