Home / Reistips / Business Tourist Julie Cook over Barcelona

Business Tourist Julie Cook over Barcelona

Business Tourist Julie Cook over Barcelona

Julie Cook (33) verhuisde een jaar geleden naar Barcelona voor het werk van haar vriend. Cook werkt op freelance-basis als strategie-consultant in de Catalaanse hoofdstad.

“Wie voor zaken in Barcelona is, raad ik aan om een kamer te boeken in Soho House Barcelona, van de beroemde private members clubketen Soho House. Het hotel staat in het historische centrum van de stad, in de wijk El Gòtic. Als je binnenkomt, heb je het idee alsof je in een Brits countryside huis bent beland: het is luxueus en sheervol. Er is een prachtig dakterras, een spa, een gym en twee zwembaden.

Een andere aanrader Casa Bonay. Dit viersterrenhotel is luxueus maar niet over de top, zoals bijvoorbeeld Mandarin Oriental, W of het Renaissance Hotel. Casa Bonay is een hotel dat niet alleen toeristen, maar ook locals trekt. Het restaurant van het hotel, ‘Elephant, Crocodile, Monkey’, heeft een goede naam. Je kunt er heerlijk Aziatisch eten.
Nog een goede overnachtingstip is het Cotton House, een neoclassicistisch hotel dat iets wegheeft van een koloniale gentleman’s club.”

Eten en drinken
“Als je in Barcelona bent, moet je paella eten. Het stikt hier van de paella-restaurants, maar de meeste zijn erg toeristisch. Wie paella tussen de Catalanen wil eten, kan naar Esriba gaan op het Bogatell-strand. Dit ligt aan de andere kant van de haven en is een stuk schoner en breder dan het bekende mainstream strand Barceloneta.

Bar Mut, een favoriet van mij, is een klein en compact restaurant. Reserveer daarom, om teleurstellingen te voorkomen. De tapas hier zijn overheerlijk en exotisch: zo kun je er carpaccio van zee-egels eten, of gepocheerd ei met frieten en chorizosaus. Eigenaar Quim verwelkomt iedereen met mi casa es su casa.”

Ontspanning en vrije tijd
“Een bezoek aan Gaudiís Sagrada Familia mag niet ontbreken als je een paar uurtjes vrij hebt. Het interieur van de wereldberoemde kathedraal is vorig jaar voltooid en betoverend mooi geworden. Tip: bezoek de kathedraal aan het eind van de middag op een zonnige dag, dat is het licht het mooist. Het is aan te raden je tickets van tevoren online te kopen, om te vermijden dat je lang in de rij staat.

Mijn favoriete organisatie om een fietstour te boeken is Cruising Barcelona, waarbij een privégids je meeneemt naar allerlei niet-toeristische plekken in de stad. Je kunt bij deze organisatie ook een e-bike-tour boeken.

Wil je genieten van een prachtig uitzicht over de stad zonder hordes toeristen? Ga dan naar Bunkers del Carmen op de heuvel Turó de la Roviro. Hier werden in 1937 een luchtafweergeschut en een militair kamp gebouwd om Barcelona te verdedigen tegen Franco’s vliegtuigen die de stad bombardeerden.

Wie vaker voor zaken in Barcelona komt en tijd over heeft, kan ook eens de trein nemen naar het kustplaatsje Sitges of een uitstapje maken naar Montserrat, een berg met een klooster en ongeveer 50 km buiten Barcelona. Je kunt hier prachtige wandelingen maken.”

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
GBT neemt Duits bedrijf over

GBT neemt Duits bedrijf over

26/06/2019

American Express Global Business Travel (GBT) neemt DER Business Travel over, de zakenreistak van de Duitse DER Touristik Group. De transactie moet nog goedkeuring krijgen van de toezichthouders en wordt…

AMEX heft leeftijdsgrens op

AMEX heft leeftijdsgrens op

24/06/2019

Flying Blue American Express Gold Card heft de grens van 75 jaar op, waarboven de leden geen recht meer hadden op gratis verzekeringen. Zakenreis-columnist Tonny Eyk, die zich luid en…

KLM mijdt luchtruim Iran

KLM mijdt luchtruim Iran

21/06/2019

KLM vliegt vanaf vandaag voorlopig niet over het zuiden van Iran. Aanleiding is het neerschieten door Iran van een Amerikaanse drone. Ook andere airlines, waaronder Qantas, mijden de regio Iran…

Belang Delta in Korean Air

Belang Delta in Korean Air

20/06/2019

Delta Air Lines heeft een belang van 4,3 procent genomen in de Hanjin Group, het moederbedrijf van Korean Air. Delta wil de deelname binnenkort opvoeren naar tien procent, maar wacht…

Kabinet wil kerosine-accijns

Kabinet wil kerosine-accijns

20/06/2019

De Nederlandse regering wil in Europees verband accijns regelen op kerosine. Dit heeft staatssecretaris van Financiën, Menno Snel, bekendgemaakt in het kader van een tweedaagse internationale conferentie over het belasten…