Home / Reistips / Business Tourist: Jacqueline de Graaf over Mumbai

Business Tourist: Jacqueline de Graaf over Mumbai

Business Tourist: Jacqueline de Graaf over Mumbai

In 2008 vertrok Jacqueline de Graaf naar India voor haar werk. De bruisende metropool Mumbai beviel haar zo goed, dat ze langer bleef. Ze ontmoette en trouwde een Indiër en startte een eigen reisorganisatie, The Lost Columbus.

“Ik kwam naar Bangalore voor een project van drie maanden, maar toen ik voor het eerst de bruisende metropool Mumbai bezocht, wist ik dat ik hier moest blijven. Ik ontmoette er mijn huidige man, die schrijver en filmmaker is in Bollywood. Mumbai is de perfecte stad voor ondernemers. En het netwerk van mijn man bleek drie jaar geleden het volmaakte opstapje naar mijn reisorganisatie The Lost Columbus.

Met ongeveer zestien miljoen inwoners is de sfeer in Mumbai een prettige combinatie van tomeloze ambitie en opportunisme, gecombineerd met het relaxte ritme van de tropen. India is het land van extremen en dus vind je ook in Mumbai de superrijken en de allerarmsten naast elkaar. Vanwege het hectische en drukke verkeer is het handig om je uitgaansleven te concentreren op het deel van de stad waar je bent. De stad kun je in drie delen verdelen: Zuid-Mumbai, Mumbai Central en de noordelijke buitenwijken.”

Eten in Zuid-Mumbai (Colaba tot Mahalaxmi)
“In Zuid-Mumbai vind je brede wegen met veel historische (Britse) gebouwen, maar ook een labyrint van smalle oude straatjes en eeuwenoude bazaars en het beroemde Chowpatty strand. Een trendy restaurant in Zuid-Mumbai is Masque van de bekende chef Prateek Sadhu. Ook Khyber en Indigo zijn goede adressen voor zakelijke ontmoetingen. Wie van vis houdt, kan zijn hart ophalen bij Trishna, Bill Clintons favoriete restaurant. Hier serveren ze de beste vis van de stad. Informeler is Leopold Cafe & Bar. In Soam kun je genieten van Gujarati food, een regionale keuken uit de gelijknamige provincie.”

Eten in Central (Lower Parel)
“Mijn persoonlijke favoriet in Central is Bombay Canteen: een hippe New Yorkse chef die street food met een moderne twist bereidt, in een stijlvolle omgeving in een van de oude mills. Je kunt er ook eten aan de bar en ze serveren erg goede cocktails. In het Four Seasons Hotel kun je Japans eten in restaurant San-Qi. Informeler, maar zeker een bezoek waard zijn Gajlee en biercafé Barking Deer. Een populaire plek waar je kunt werken, eten en drinken is Todi Mill Social.”

Noordelijke suburbs (Bandra tot Andheri)
“Ik woon zelf in Bandra, een deel van de stad dat oor­spronkelijk bestond uit zeven dorpen. Je vindt er nog oude bungalows, kleine straatjes en relatief veel groen en weinig hoogbouw. Het is een opkomende, creatieve wijk met leuke restaurantjes, bars, winkeltjes en een boulevard langs de zee. Naar Smoke­house Deli ga je om Indiaas te eten of voor cocktails. Kofuku (Japans), Olive (westerse keuken) en de restaurants in de vijfsterrenhotels rond de luchthaven zijn zeer geschikt voor zakelijke ontmoe­tingen. Toto’s bar is al decennia lang dé hang out voor locals. Drink er een biertje en bestel een van de beroemde barsnacks zoals egg burji.”

Bollywood
“Een bezoek aan Mumbai is niet compleet zonder een film te zien met Bollywoodsterren als Sharukh Khan of Deepika Padukone. De Regal Cinema, het tachtig jaar oude art deco-theater aan de beroemde Colaba Causeway, is bij uitstek een geschikte plek hiervoor.”

Gouden tip
“Om de stad echt te beleven en te voelen, ga je met een inwoner op stap. Een local die je de bekende en onbekende kanten laat zien en het verleden en heden tot leven brengt in de vele verhalen die er zijn. Ook is het leuk om met de lokale trein van noord naar zuid te gaan. Reis dan wel buiten de spits.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…