Home / Reistips / The Business Tourist: Jack Ruys over Singapore

The Business Tourist: Jack Ruys over Singapore

The Business Tourist: Jack Ruys over Singapore

Jack Ruys deed de Hoge Hotelschool in Maastricht en kwam vervolgens in de drankenbranche terecht. Hij werkt sinds acht jaar voor Diageo, de grootste drankenproducent ter wereld, waarvan de afgelopen drie jaar in Singapore. Als global commercial manager luxury heeft Ruys onder andere Johnnie Walker Blue Label en Ketel One Vodka onder zijn hoede.

“Singapore is een mega-stad, een echte hub als het gaat om rederijen en de financiële sector. Toch was de overgang van Amsterdam naar hier heel gemakkelijk. Singapore wordt niet voor niets ‘Azië voor beginners’ genoemd. Je kunt hier mooi en comfortabel wonen en je hebt geen echte winters, zoals in Nederland. De mensen zijn beleefd, alles is goed georganiseerd en de ligging is heel centraal. Als ik een nadeel moet noemen, dan is het dat het soms drukkend warm is, met een hoge luchtvochtigheid. Dan wil je echt niet buiten lopen in je pak.”

EsquinaSIN-1Eten

“Ik vind restaurant Esquina helemaal te gek. Je zit te eten aan de bar, waar zich de open keuken bevindt. In plaats van een barman staat daar dus de chef. De keuken van Esquina is Mediterraan met Aziatische invloeden. De ingrediënten zijn lokaal, dus je krijgt bijvoorbeeld pork ribs, maar dan Mediterraan klaargemaakt. Een tweede aanrader is Tippling Club, dat in de top-50 van beste Aziatische restaurants staat. Hier snappen ze wat de mensen willen. De sfeer en de cocktails zijn goed en het eten is experimenteel, maar fantastisch. Je krijgt bijvoorbeeld drie pillen, die drie verschillende kazen blijken te zijn. Aan het eind van de avond blijft iedereen aan de bar hangen met de chef. Voor streetfood adviseer ik Lau Pa Sat. Het is een heel mooi open pand, middenin de stad. De straat wordt afgezet voor autoverkeer en iedereen, van zakenman tot toerist, zit op plastic krukjes saté te eten. Heerlijk.”

TipplingClub SINUitgaan

“De beste bar is zonder twijfel 28 Hong Kong Street. Het is een verborgen bar – je ziet wel het nummer 28 boven de deur staan, maar als je niet weet dat hier een hotspot zit, loop je er zo aan voorbij. De drankjes, bediening en sfeer zijn ongelofelijk goed.

Ook leuk is Club Street, een uitgaansgebied dat vanaf 19.00 uur autovrij wordt. Dan worden de terrassen uitgezet. Je kunt er ook heel goed eten, van Frans tot Marokkaans tot Maleis. Sowieso kun je in Singapore in alle prijscategorieën eten, van 4 tot 400 dollar.

Typisch Singapore vind ik de Tanjong Beach Club op het eiland Sentosa. Ze draaien er topmuziek, het zwembad is goed en het eten heerlijk. Niets lekkerder dan hier op zondagmiddag aan de champagne en oesters te gaan. En dan blijven tot de zon ondergaat en het strand wordt verlicht met fakkels.”

henderson-wavesCultuur

“Heel leuk is het National Museum, waar je Singapore leert kennen door beeld en geluid. Je doorloopt de ge­schiedenis, maar leert ook over lokaal eten en natuurlijk kunst. Het is goed gedaan en absoluut niet saai. Wie van bouwkunde houdt, moet een wandeling maken over de Henderson Waves Bridge, een bijzondere houten spiraalbrug. Je kunt starten in Kentbridge Park en dan door bossen via de brug naar Mount Faber lopen, waar de kabelbaan naar Sentosa start en je een weergaloos uitzicht over de stad en de havens hebt.”

Natuur

“Heel veel mensen zien Singapore als een metropool, maar weten niet dat het hier ook heel groen is. De ambitie is om dé tuinstad te worden. De attractie Gardens by the Bay speelt daarop in. Hier zijn onder twee grote koepels biotopen nagebootst. Erg indrukwekkend. Of ga naar het MacRitchie Reservoir, waar je in de jungle kunt wandelen en apen en zelfs wilde zwijnen tegen kunt komen.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
AmEx GBT naar de beurs

AmEx GBT naar de beurs

08/12/2021

American Express Global Business Travel (GBT) gaat samen met een speciaal vehikel naar de beurs, als aparte entiteit. De geschatte waarde van deze Initial Public Offering ligt rond de 5,3…

Wat doen we met Schiphol?

Wat doen we met Schiphol?

08/12/2021

Het demissionaire kabinet zit in zijn maag met Schiphol. Adviseurs hebben erop gewezen dat de luchthaven niet voldoet aan de milieunormen en fors zou moeten krimpen. De NOS meldt dat…

EASA: bliksemgevaar A350

EASA: bliksemgevaar A350

07/12/2021

EASA waarschuwt dat bliksemafleiders op de A350 mogelijk niet goed werken, waardoor het composiet-toestel bij een inslag gevaar kan lopen. Het is niet het enige probleem van het type: ook…

Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…