Home / Reistips / The Business Tourist: Jack Ruys over Singapore

The Business Tourist: Jack Ruys over Singapore

The Business Tourist: Jack Ruys over Singapore

Jack Ruys deed de Hoge Hotelschool in Maastricht en kwam vervolgens in de drankenbranche terecht. Hij werkt sinds acht jaar voor Diageo, de grootste drankenproducent ter wereld, waarvan de afgelopen drie jaar in Singapore. Als global commercial manager luxury heeft Ruys onder andere Johnnie Walker Blue Label en Ketel One Vodka onder zijn hoede.

“Singapore is een mega-stad, een echte hub als het gaat om rederijen en de financiële sector. Toch was de overgang van Amsterdam naar hier heel gemakkelijk. Singapore wordt niet voor niets ‘Azië voor beginners’ genoemd. Je kunt hier mooi en comfortabel wonen en je hebt geen echte winters, zoals in Nederland. De mensen zijn beleefd, alles is goed georganiseerd en de ligging is heel centraal. Als ik een nadeel moet noemen, dan is het dat het soms drukkend warm is, met een hoge luchtvochtigheid. Dan wil je echt niet buiten lopen in je pak.”

EsquinaSIN-1Eten

“Ik vind restaurant Esquina helemaal te gek. Je zit te eten aan de bar, waar zich de open keuken bevindt. In plaats van een barman staat daar dus de chef. De keuken van Esquina is Mediterraan met Aziatische invloeden. De ingrediënten zijn lokaal, dus je krijgt bijvoorbeeld pork ribs, maar dan Mediterraan klaargemaakt. Een tweede aanrader is Tippling Club, dat in de top-50 van beste Aziatische restaurants staat. Hier snappen ze wat de mensen willen. De sfeer en de cocktails zijn goed en het eten is experimenteel, maar fantastisch. Je krijgt bijvoorbeeld drie pillen, die drie verschillende kazen blijken te zijn. Aan het eind van de avond blijft iedereen aan de bar hangen met de chef. Voor streetfood adviseer ik Lau Pa Sat. Het is een heel mooi open pand, middenin de stad. De straat wordt afgezet voor autoverkeer en iedereen, van zakenman tot toerist, zit op plastic krukjes saté te eten. Heerlijk.”

TipplingClub SINUitgaan

“De beste bar is zonder twijfel 28 Hong Kong Street. Het is een verborgen bar – je ziet wel het nummer 28 boven de deur staan, maar als je niet weet dat hier een hotspot zit, loop je er zo aan voorbij. De drankjes, bediening en sfeer zijn ongelofelijk goed.

Ook leuk is Club Street, een uitgaansgebied dat vanaf 19.00 uur autovrij wordt. Dan worden de terrassen uitgezet. Je kunt er ook heel goed eten, van Frans tot Marokkaans tot Maleis. Sowieso kun je in Singapore in alle prijscategorieën eten, van 4 tot 400 dollar.

Typisch Singapore vind ik de Tanjong Beach Club op het eiland Sentosa. Ze draaien er topmuziek, het zwembad is goed en het eten heerlijk. Niets lekkerder dan hier op zondagmiddag aan de champagne en oesters te gaan. En dan blijven tot de zon ondergaat en het strand wordt verlicht met fakkels.”

henderson-wavesCultuur

“Heel leuk is het National Museum, waar je Singapore leert kennen door beeld en geluid. Je doorloopt de ge­schiedenis, maar leert ook over lokaal eten en natuurlijk kunst. Het is goed gedaan en absoluut niet saai. Wie van bouwkunde houdt, moet een wandeling maken over de Henderson Waves Bridge, een bijzondere houten spiraalbrug. Je kunt starten in Kentbridge Park en dan door bossen via de brug naar Mount Faber lopen, waar de kabelbaan naar Sentosa start en je een weergaloos uitzicht over de stad en de havens hebt.”

Natuur

“Heel veel mensen zien Singapore als een metropool, maar weten niet dat het hier ook heel groen is. De ambitie is om dé tuinstad te worden. De attractie Gardens by the Bay speelt daarop in. Hier zijn onder twee grote koepels biotopen nagebootst. Erg indrukwekkend. Of ga naar het MacRitchie Reservoir, waar je in de jungle kunt wandelen en apen en zelfs wilde zwijnen tegen kunt komen.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ZAKENREIS stopt in 2022

ZAKENREIS stopt in 2022

31/12/2021

In april 1999 schreef mijn vader Kees Hundepool (92), die in 1967 Zakenreis lanceerde, zijn laatste voorwoord. Een maand later ik mijn eerste. Nu, ruim 27 jaar nadat ik in…

TMC Special 2022 – Uniglobe

TMC Special 2022 – Uniglobe

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….

TMC Special 2022 – STI

TMC Special 2022 – STI

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….

TMC Special 2022 – CWT

TMC Special 2022 – CWT

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….