Home / Reistips / Business Tourist: Florie Krijt over Chicago

Business Tourist: Florie Krijt over Chicago

Business Tourist: Florie Krijt over Chicago

In de zomer van 2015 besloten Florie Krijt en haar man naar Chicago te verhuizen. Zij werkt als projectmanager bij Chapin Hall, een onderzoeksinstituut op het gebied van kinder- en gezinszorg op The University of Chicago.

“Mijn conclusie na anderhalf jaar: Chicago has it all: de voorbijrazende bovengrondse metro, het immense meer en de stranden die zich uitstrekken langs de oostzijde van de stad, de heerlijke zomers en de extreme winters, en de vriendelijkheid van het Midden­westen. De vele verschillende buurten hebben elk hun eigen cultuur en de stad is een genot voor foodies. De Windy City kan bogen op wereldberoemde musea en is de ultieme jazz & blues stad. En, in deze tijd een belangrijke toevoeging: Chicago is een multi­culturele, linkse stad. De stad van Obama.”

Architectuur en cultuur
“In 1893 werd in Chicago de wereldtentoonstelling gehouden. Niet New York of Washington, maar Chicago werd gekozen als het toneel voor deze publiekstrekker. Ter gelegenheid van de tentoonstelling verrezen tweehonderd nieuwe gebouwen, waarvan de meeste in neo­classicistische stijl. Nu, bijna 125 jaar later, kun je in de stad nog veel van deze gebouwen herkennen: The Art Institute of Chicago in The Loop – met een van de grootste kunstcollecties van de VS – en het Museum of Science and Industry in Hyde Park. Maar naast deze klassieke gebouwen heeft Chicago natuurlijk talloze wolkenkrabbers, elk met een eigen ontwerp en een eigen verhaal. Benieuwd naar die verhalen?
De Chicago River Architecture Cruise is een echte aanrader als je geïnteresseerd bent in de bouwkundige hoogstandjes van de stad. Heb je geen last van hoogtevrees, bekijk dan deze indrukwekkende gebouwen vanaf de top van de Willis Tower (442 meter hoog). In het van binnen en buiten prachtige Chicago Cultural Center vinden vaak (gratis) exposities plaats. Ook voor muziekliefhebbers is het hier goed toeven. In juni vindt hier het Blues Festival plaats, in september het Jazz Festival. Er zijn ook leuke clubs waar je kunt genieten van de muziek, zoals Buddy Guy’s Legends in South Loop of Kingston Mines in Lincoln Park.”

Uit eten
“Chicago heeft twee gezichten als het om eten gaat. Aan de ene kant is de Chicago hotdog een must (er mag absoluut géén ketchup op) en kun je de stad niet verlaten zonder een Chicago Deep Dish pizza te hebben gegeten bij een van de drie vestigingen van Gino’s East. Aan de andere kant vind je in Chicago talloze culinaire hotspots. Mijn favoriet: Randolph Street in West Loop. Je vindt hier tientallen hippe kleine restaurantjes. De bekendste zijn Au Cheval en Girl and the Goat. Voor lekkere koffie is Hero Coffee Bar, gevestigd in de wijken The Loop, Bucktown en Roscoe Village, heel leuk.”

Harry Potter-campus
Studeren is in Chicago is een serieuze bezigheid, niet in de laatste plaats omdat de gemiddelde student hier 40.000 dollar per jaar aan studiegeld betaalt. Chicago heeft verschillende universiteiten, maar de bekendste is The University of Chicago in Hyde Park. Je kunt er heerlijk ronddwalen over de ‘Harry Potter’-campus, de bekende Powell’s Books bezoeken, een kijkje nemen in de prachtige oude Harper Memorial Library, lunchen bij het hippe Plein Air Cafe of iets afhalen bij een van de vele foodtrucks op Ellis en University Avenue. Drink als afsluiter een cocktail bij The Promontory.”

Voor sportievelingen
”Ook op sportief gebied heeft Chicago veel te bieden.  Ga zwemmen in het meer, jog over de Lakefront Trail van noord tot zuid (met adembenemend uitzicht), huur een Divvy Bikes en fiets de 606-trail achter rennende moeders met kinde­rwagens aan of sla een homerun op een van de vele baseball-velden.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Lelystad dit jaar niet open

Lelystad dit jaar niet open

31/03/2020

Lelystad Airport gaat dit jaar niet open. Dit schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Terwijl eerder regelgeving op…

Turkije weert alle vluchten

Turkije weert alle vluchten

30/03/2020

De Turkse regering weert alle internationale vluchten, als maatregel tegen corona. Sinds twee weken bestond er al een verbod op vliegtuigen uit Europese landen, nu geldt de maatregel wereldwijd. Flag…

EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet staakt alle vluchten

30/03/2020

EasyJet houdt vanaf vandaag, 30 maart, voor onbepaalde tijd de hele vloot bestaande uit 331 vliegtuigen aan de grond, als gevolg van de ‘ongekende reisbeperkingen’ door het coronavirus. EasyJet zegt…

Boeing 747 KLM nu uit dienst

Boeing 747 KLM nu uit dienst

30/03/2020

KLM heeft zondagmiddag zonder enige vorm van ceremonie afscheid genomen van de Boeing 747-400 voor passagiersvervoer. Het was aanvankelijk de bedoeling tot in 2021 met het toesteltype te blijven vliegen,…