Home / Reistips / The Business Tourist: Christine McGregor over Sint Maarten

The Business Tourist: Christine McGregor over Sint Maarten

The Business Tourist: Christine McGregor over Sint Maarten

Christine McGregor woont sinds 2008 op Sint Maarten waar zij samen met haar man het bedrijf Training & Development Center (TDC) oprichtte. TDC biedt opleidingen en ontwikkelingstrajecten voor een grote telecomonderneming. Christine is operations manager en levens- en loopbaancoach en haar man David is senior trainer.

KLM-Sint-Maarten“Ik heb, als kind van een Britse moeder en Indonesische vader, een internationale achtergrond. Ik ben opgegroeid met één voet in Londen en de andere in Nederland. Later emigreerde ons gezin naar Curaçao. Ik heb daar mijn leven opgebouwd en kreeg een eigen gezin. In de jaren tachtig en negentig heb ik voor langere tijd in Nederland gewoond. Uiteindelijk kwam ik met mijn tweede man David op Sint Maarten terecht waar wij ons bedrijf stichtten. Het leven op Sint Maarten is heerlijk, we wonen in een prachtig appartement dicht bij de zee. Het uitzicht is spectaculair. Omdat we allebei fulltime werken, hebben we eigenlijk niet veel tijd om buiten door te brengen. Het zijn vooral de momenten dat wij logees ontvangen dat we keer op keer het eiland samen met hen opnieuw ontdekken en dan ook een beetje toerist zijn.”

Eten en drinken
Ranchos-Simpson-SInt-Maarten“Op Sint Maarten zijn veel leuke eettentjes die heerlijke lokale en internationale spijzen op de kaart hebben staan. Zelf komen we het vaakst bij Chippie Café,
gelegen naast ons kantoor, dat is echt ‘onze club’. Je kunt er terecht voor makkelijke lunches en het is leuk om hier na kantoortijd te ontspannen. Ze bieden een uitgebreid Chinees en internationaal menu. Bij Rancho in Simpson Bay serveren ze uitstekende steaks en de service is geweldig. Pineapple Pete staat bekend om zijn grote lamsschenkels, wereldklasse service en mellow live saxofoonmuziek. Aan de Franse kant van het eiland zijn er eethuisjes genaamd Lolos. Hier geniet je van heerlijk en betaalbaar lokaal eten; fried plantain (weegbree), spareribs, maïs, rijst met erwten, kip en ijskoude pils om alles weg te spoelen. Lolos vind je ook op de Franse markt in het centrum van Marigot. Wil je een avond uit met de locals dan is Cheri’s Café een aanrader. Goed eten, goede service en lekker lachen om het cabaret.”

Divi-Little-BayVrije tijd
“Als je vrije tijd hebt tijdens een zakenbezoek aan Sint Maarten is het natuurlijk heerlijk om te genieten op een van de vele mooie stranden. Die vind je over het algemeen bij de goede hotels. Divi Little Bay beschikt over een groot strand en zwembaden en je kunt er ook lekker eten. Het strand bij Anse Marcel aan de Franse kant is de aangename rit meer dan waard. Het fijne witte zand voelt als nergens anders. Aan de Franse kant bevindt zich Le Galion, een restaurant aan het strand waar je uitstekend kunt eten en drinken. Het water is hier erg ondiep en veilig Het wordt daarom ook wel het babystrand genoemd. Verder is Sint Maarten natuurlijk een paradijs voor diverse watersporten. Voor wie ‘s avonds een mooi plekje zoekt, is het pleintje Walter Plantz in Philipsburg een aanrader. Het ligt aan een boardwalk, er is een bar en een dansende fontein die van kleur verandert. Langs de boardwalk kun je prettig wandelen, er zijn veel leuke tentjes waar je een hapje kunt eten en fijn mensen kunt kijken én genieten van de mooie omgeving. Vanaf hier zijn ook de imposante cruise­schepen goed te zien. Een heerlijke plek om te ontspannen.”

Gouden tip
“Wat je op Sint Maarten niet mag missen zijn de laag­vliegende vliegtuigen die vlak voordat ze de wielen op de grond zetten rakelings over de toeschouwers vliegen. Deze plek noemen ze the stretch en het is the place to be met leuke barretjes zoals de Sunset Bar en vele restaurantjes.”

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Airbus lanceert de A220

Airbus lanceert de A220

11/07/2018

Airbus heeft haar ‘nieuwe’ vliegtuig onthuld: de A220, de  naamsverandering van een bestaand toestel, de CSeries. Zakenreis maakte onlangs al bekend dat dit zou gebeuren. De Europese fabrikant nam vorig…