Home / Reistips / The Business Tourist: Dave Bakker over Genève

The Business Tourist: Dave Bakker over Genève

The Business Tourist: Dave Bakker over Genève

Dave Bakker (46) geeft als president leiding aan de regio Europa voor luchtvaart IT-provider SITA en woont in Genève.

“We kwamen in 2008 in Zwitserland vanuit Singapore. Dat was een grote verandering voor ons gezin, maar een verhuizing naar een land met vier seizoenen en natuurlijk een prachtig landschap was makkelijk te verkopen aan de kinderen. Hoewel we snel gewend raakten aan het land, went het spectaculaire uitzicht op het meer van Genève en de Alpen nooit. Het eerste wat we ons in de winter van 2008 realiseerden, is dat het ons maar twintig minuten kost om het Franse Jura-gebergte te bereiken en te skiën op een hoogte van 1.200 meter. Chamonix is slechts 45 minuten rijden. Het tweede dat we hebben verkend, is het meer van Genève.

meer-van-geneve
Ik raad bezoekers aan de stad absoluut aan om een boottocht over het meer te maken. Sommige bieden daarbij ook een diner aan. De mooiste tocht is van Genève naar Yvoire, een pittoresk Frans dorpje. Als je die tocht maakt, realiseer je je dat de Zwitsers-Franse grens precies in het midden van het meer ligt.”

Bijzondere luchthaven
“De meeste mensen die in Genève aankomen, arriveren via de luchthaven. Deze luchthaven ligt in twee landen en heeft een Zwitserse en een Franse uitgang. Daarom is een vlucht naar Parijs gewoon een binnenlandse vlucht. Wanneer je door de luchthaven loopt, zal je al snel door de advertenties zien waar Genève om draait: private banken en horloges. En natuurlijk niet te ver­geten de fontein van Genève (140 meter hoog) die je op een heldere dag tijdens de landing kan zien. Je kunt ook naar de fontein lopen en er heel dichtbij komen. Kies daarvoor een dag dat het niet te winderig is, anders word je heel nat! Behalve het meer, staat Genève natuurlijk bekend om de horloges. Je vindt een paar vermaarde opleidingsinstituten voor horloge­makers net buiten Genève. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van horloges, kan ik het prachtige Patek Philippe museum in de binnenstad aanbevelen.”

Eten
Zwitsers houden van hun eten en dat is te zien tijdens de lunch en het diner. De meeste zakenmensen lunchen buiten de deur en ‘s avonds zie je hetzelfde. Een kaasfondue bij La Buvette des Bains aan de Quai du Mont-Blanc, is een must. Brasserie Lipp aan de Rue de la Confédération is een geweldige gelegenheid voor een diner in Franse stijl en ze hebben filets de perche: kleine vis, vers uit het meer van Genève, geserveerd met Franse frietjes.

creux-de-genthodVerder kan ik restaurant Creux-de-Genthod aanbevelen, net buiten de stad in Genthod, waar je makkelijk met de taxi heen kunt. Op zomeravonden kun je aan de rand van het meer zitten aan lange tafels en genieten van een drankje en een hapje. Middenin het centrum van de stad, ligt de oude stad. Een leuk gebied om in rond te lopen met veel kleine boutiques, restaurantjes en terrassen. Als je moe bent van het lopen en wilt gaan dineren, neem dan een kleine gele taxiboot. Die brengen je over het meer naar de andere kant van de stad. Of je kunt een van de vele publieke fietsen huren. Erg gemakkelijk maar houd er wel rekening mee dat Genève niet plat is zoals Nederland; bergopwaarts kun je je lol op.”

Gouden tip(s)
“Wanneer je in Genève bent op een bewolkte dag en de beschikking hebt over een huurauto, raad ik absoluut een rit naar Saint-Cerque aan. Na ongeveer een half uur rijden ga je omhoog in de bergen, door de wolken totdat je een hoogte bereikt met een spectaculair uitzicht. Dan zie je het meer van Genève bedekt met laaghangende bewolking, terwijl je in de zon staat en aan de andere kant de Franse Alpen ziet. Een fantastisch uitzicht! Als je tijd hebt om nog wat verder weg  te gaan, rij dan door naar Broc naar Maison Cailler. Dat is een chocoladefabriek met een leuk museum waar ze uitleggen hoe chocolade wordt gemaakt. Aan het einde mag je gratis – en onbeperkt – proeven.”

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…