Home / Reisagenten / Zorgen ATPI over KLM

Zorgen ATPI over KLM

Zorgen ATPI over KLM

De zakenreisorganisatie ATPI maakt zich zorgen over de “turbulente ontwikkelingen” rond luchtvaartmaatschappij Air France-KLM. Divisional Managing Director van ATPI Nederland en België, Willem Starink, heeft dit gezegd tijdens het congres van branche-organisatie ANVR in Abu Dhabi.

“De KLM is als onlosmakelijk deel van Air France nog steeds een groot nationaal goed. Economisch is de luchtvaartmaatschappij als spil van een wereldwijd netwerk op Schiphol van grote betekenis voor onze economie,” aldus Starink. Het behoud van het KLM-netwerk is onmisbaar is voor zakenreizigers, vindt ATPI, zowel voor inkomend als uitgaand verkeer. “De berichten over het schrappen van verbindingen, wat nu al bij Air France is aangekondigd, is de reden voor grote zorgen.”

ATPI dringt erop aan de “sombere financiële situatie bij Air France”  in samenhang met de “heftige concurrentie van onder meer de groeiende prijsvechters” wordt opgelost door “noodzakelijke kostenbesparingen in goed overleg met de vakbonden”. De arbeidsonrust die deze week ontstond bij Air France en waarbij managers fysiek werden belaagd, noemt Starink “een reden voor zorg.”

ATPI wil dat Air France en KLM hun service verbeteren. Starink: “De passagiers dienen met aanpassingen van het vliegproduct te worden gespaard. In sommige gevallen moeten product en service worden verbeterd om weerwoord te kunnen blijven bieden aan de nieuwe concurrenten uit het Midden-Oosten, die al dan niet met staatssteun, streven naar een optimale service.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…