Home / Reisagenten / Zorgen ATPI over KLM

Zorgen ATPI over KLM

Zorgen ATPI over KLM

De zakenreisorganisatie ATPI maakt zich zorgen over de “turbulente ontwikkelingen” rond luchtvaartmaatschappij Air France-KLM. Divisional Managing Director van ATPI Nederland en België, Willem Starink, heeft dit gezegd tijdens het congres van branche-organisatie ANVR in Abu Dhabi.

“De KLM is als onlosmakelijk deel van Air France nog steeds een groot nationaal goed. Economisch is de luchtvaartmaatschappij als spil van een wereldwijd netwerk op Schiphol van grote betekenis voor onze economie,” aldus Starink. Het behoud van het KLM-netwerk is onmisbaar is voor zakenreizigers, vindt ATPI, zowel voor inkomend als uitgaand verkeer. “De berichten over het schrappen van verbindingen, wat nu al bij Air France is aangekondigd, is de reden voor grote zorgen.”

ATPI dringt erop aan de “sombere financiële situatie bij Air France”  in samenhang met de “heftige concurrentie van onder meer de groeiende prijsvechters” wordt opgelost door “noodzakelijke kostenbesparingen in goed overleg met de vakbonden”. De arbeidsonrust die deze week ontstond bij Air France en waarbij managers fysiek werden belaagd, noemt Starink “een reden voor zorg.”

ATPI wil dat Air France en KLM hun service verbeteren. Starink: “De passagiers dienen met aanpassingen van het vliegproduct te worden gespaard. In sommige gevallen moeten product en service worden verbeterd om weerwoord te kunnen blijven bieden aan de nieuwe concurrenten uit het Midden-Oosten, die al dan niet met staatssteun, streven naar een optimale service.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Wifi bij KLM Cityhopper 

Wifi bij KLM Cityhopper 

20/11/2019

KLM Cityhopper zal vanaf begin 2021 in haar nieuwste toestellen, de Embraer 195-E2, wifi aan boord hebben, tegen betaling. Dit is door KLM bekendgemaakt, samen met de bevestiging van de…

Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…