Home / Reisagenten / Vliegen duurder, hotels goedkoper in 2014

Vliegen duurder, hotels goedkoper in 2014

Vliegen duurder, hotels goedkoper in 2014

Wereldwijd zullen de prijzen voor vliegreizen in 2014 stijgen en voor hotels dalen. Dit ligt in lijn met de naar verwachting beperkte mondiale economische groei, aldus Carlson Wagonlit Travel (CWT) in haar jaarlijkse Travel Price Forecast.

Voor vliegreizen wordt in Nederland een variabele prijsstijging voorzien van 0,9 tot 3,8 procent. Het boeken van een hotelovernachting wordt daarentegen in 2014 waarschijnlijk 0,3 procent tot 5,3 procent goedkoper.

CWT’s Forecast voor 2014 is onderverdeeld in vier categorieën: luchtvervoer, hotelaccommodatie, grondvervoer en meetings & events.

• Luchtvervoer


Voor de Europa voorziet CWT een gemiddelde prijsstijging van 3,1 procent. In Noord-Amerika ligt dit op 2,6 procent. Luchtvaartmaatschappijen zullen nauwer samen gaan werken, wat prijsopdrijvend werkt. De druk op de prijzen van low-cost carriers gaat dat effect op de korte- en middellange-afstandsvluchten enigszins tegen.

• Hotels

Een aantal belangrijke zakelijke bestemmingen zal geconfronteerd worden met de hoogste hotelprijzen sinds decennia. Als gevolg van de voortdurende economische onzekerheid fluctueren de prijzen in Europa meer dan in andere regio’s: van een daling van 2,5 procent tot een tariefsverhoging van 1,6 procent. De verwachting is dat Noord-Amerika een prijsstijging tegemoet kan zien van 3,9 procent.

• Grondvervoer


CWT houdt rekening met een kleine prijsverhoging voor grondtransport in 2014, aangezien reizen per huurauto of trein op sommige trajecten een goed alternatief vormt voor vliegreizen. Sommige markten zien de eerste prijsstijgingen in autoverhuur sinds jaren. Daar waar de prijzen 
voor autohuur in Europa variëren, is de prognose voor Noord-Amerika een stijging van 2 procent.

• Meetings & Events


CWT verwacht dat aanbieders van Meetings & Events (M&E) wereldwijd hun prijzen het komende jaar zullen opschroeven, resulterend in een stijging van de kosten per dagdeelnemer. In Europa is dat maximaal 1 procent. Dit kan leiden tot een vermindering van het aantal deelnemers per evenement met 3 procent in vergelijking tot 2013.

De gehele Engelstalige forecast kunt u hier downloaden.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…