Home / Reisagenten / VCK Travel: Brazilië populaire zakenreisbestemming

VCK Travel: Brazilië populaire zakenreisbestemming

VCK Travel: Brazilië populaire zakenreisbestemming

Het afgelopen half jaar is het aantal zakenreizen naar Brazilië fors gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van VCK Travel.

De populairste zakenreisbestemmingen in Brazilië, waar momenteel het wereldkampioenschap voetbal wordt gespeeld, zijn São Paulo en Rio de Janeiro. De grootste stijging van Nederlandse zakenreizigers is echter te zien naar de steden Brasilia (+172 procent), Salvador (+194 procent) en Fortaleza (+150 procent). Ed Berrevoets, directeur van VCK Travel: “Voorafgaand aan grote evenementen als het WK en de Olympische Spelen zien we traditioneel een stijging in het zakenreisverkeer. Nederlandse bedrijven zijn goed in staat om mooie internationale opdrachten binnen te halen.”

De meeste zakenreizigers vliegen met KLM, die zo’n 60 procent van het Nederlandse zakenreisverkeer naar Brazilië verzorgt. KLM heeft rechtstreekse vluchten op São Paulo en Rio de Janeiro. Daarnaast is TAP Portugal (via Lissabon) een belangrijke speler. Opvallende nieuwkomer in de lijst is het Spaanse Air Europa (via Madrid).

De beschikbaarheid van tickets naar Brazilië is volgens VCK Travel nog altijd goed. De zakenreiziger hoeft bovendien niet bang te zijn voor woekerprijzen. Berrevoets: “Er wordt vaak beweerd dat luchtvaartmaatschappijen een slaatje willen slaan uit grote evenementen, maar wij zien dat de ticketprijzen ongeveer op hetzelfde prijsniveau liggen als vorig jaar.” Afhankelijk van de bestemming (retour Amsterdam naar de speelstad) is een ticket vanaf 1.000 euro verkrijgbaar. Wel zijn de toeslagen op bijvoorbeeld brandstof iets gestegen. Wie het voordeligst wil reizen, doet er volgens Berrevoets verstandig aan om een reis van minimaal vijf dagen te boeken. Hierdoor kan zo’n 40 procent worden bespaard op de ticketprijzen. Bedrijven die alle wedstrijden van het Nederlands elftal willen volgen in de speelsteden van oranje, kunnen al een gecombineerd ticket (inclusief toeslagen en belastingen) vanaf 1.250 euro aanschaffen, aldus VCK Travel.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…