Home / Reisagenten / VCK Travel: Brazilië populaire zakenreisbestemming

VCK Travel: Brazilië populaire zakenreisbestemming

VCK Travel: Brazilië populaire zakenreisbestemming

Het afgelopen half jaar is het aantal zakenreizen naar Brazilië fors gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van VCK Travel.

De populairste zakenreisbestemmingen in Brazilië, waar momenteel het wereldkampioenschap voetbal wordt gespeeld, zijn São Paulo en Rio de Janeiro. De grootste stijging van Nederlandse zakenreizigers is echter te zien naar de steden Brasilia (+172 procent), Salvador (+194 procent) en Fortaleza (+150 procent). Ed Berrevoets, directeur van VCK Travel: “Voorafgaand aan grote evenementen als het WK en de Olympische Spelen zien we traditioneel een stijging in het zakenreisverkeer. Nederlandse bedrijven zijn goed in staat om mooie internationale opdrachten binnen te halen.”

De meeste zakenreizigers vliegen met KLM, die zo’n 60 procent van het Nederlandse zakenreisverkeer naar Brazilië verzorgt. KLM heeft rechtstreekse vluchten op São Paulo en Rio de Janeiro. Daarnaast is TAP Portugal (via Lissabon) een belangrijke speler. Opvallende nieuwkomer in de lijst is het Spaanse Air Europa (via Madrid).

De beschikbaarheid van tickets naar Brazilië is volgens VCK Travel nog altijd goed. De zakenreiziger hoeft bovendien niet bang te zijn voor woekerprijzen. Berrevoets: “Er wordt vaak beweerd dat luchtvaartmaatschappijen een slaatje willen slaan uit grote evenementen, maar wij zien dat de ticketprijzen ongeveer op hetzelfde prijsniveau liggen als vorig jaar.” Afhankelijk van de bestemming (retour Amsterdam naar de speelstad) is een ticket vanaf 1.000 euro verkrijgbaar. Wel zijn de toeslagen op bijvoorbeeld brandstof iets gestegen. Wie het voordeligst wil reizen, doet er volgens Berrevoets verstandig aan om een reis van minimaal vijf dagen te boeken. Hierdoor kan zo’n 40 procent worden bespaard op de ticketprijzen. Bedrijven die alle wedstrijden van het Nederlands elftal willen volgen in de speelsteden van oranje, kunnen al een gecombineerd ticket (inclusief toeslagen en belastingen) vanaf 1.250 euro aanschaffen, aldus VCK Travel.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…