Home / Reisagenten / VCK krijgt ISO norm 27701 

VCK krijgt ISO norm 27701 

VCK krijgt ISO norm 27701 

VCK Travel heeft als eerste travel management company in Nederland het ISO 27701 certificaat voor informatiebeveiliging behaald. Het gaat om een aanvulling op ISO 27001, die VCK in 2018 verkreeg.

“Afgelopen maand heeft auditor DNV GL de afdelingen en kantoren van VCK Travel getoetst op de eisen van ISO 27701, de internationale standaard voor privacy. Bij de eindevaluatie met Ed Berrevoets (Managing Director) en Carla Spierings (Data Protection Officer) van VCK Travel, kwam het verlossende antwoord dat VCK Travel voldoet aan de nieuwe norm,” zegt de TMC vrijdag in een verklaring.

Naast de Algemene Verordening Gegevensbescherming, die bedrijven verplicht continu te anticiperen op de bescherming van persoonlijke informatie, helpt ISO 27701 bij het naleven van  privacywetgeving. De norm geeft aan dat bedrijven de risico’s op dit vlak beheersen en dat persoonlijke identificeerbare informatie op een correcte manier wordt beheerd.

Logische stap
“De behoefte aan bescherming en garantie van persoonlijke informatie blijft maar groeien,” zegt Ed Berrevoets. “Voor ons dus een logische stap om ons bedrijf te toetsen op deze aanvullende ISO certificering. Wij bewijzen hiermee aan onze klanten dat wij het goed op orde hebben. In de audits van de afgelopen jaren was al gebleken dat we privacy grotendeels geïntegreerd hadden in het onderdeel informatiebeveiliging. Wij staan bekend om onze transparantie en zorg voor privacy, dus het was voor ons wenselijk om hiervoor een onafhankelijk bewijs in de vorm van een ISO norm te verkrijgen.”

VCK Travel is onderdeel van de VCK Groep, een Nederlandse TMC die  zakenreizen voor ondernemingen verzorgt. In Nederland is het bedrijf één van de marktleiders op het gebied van Marine Travel, Government Travel en Business Travel. Naast diverse eigen kantoren verspreid in Nederland, is VCK Travel aangesloten bij het wereldwijde Radius Travel netwerk.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…

Weer verlies Air France-KLM

Weer verlies Air France-KLM

06/05/2021

Air France-KLM heeft in het eerste kwartaal een nettoverlies geleden van 1,481 miljard euro. De omzet kelderde met 56,9 procent ten opzichte van Q1 in 2020. Het aantal passagiers daalde…

Nieuw bestuur NATM

Nieuw bestuur NATM

05/05/2021

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) eind april, is een nieuw bestuur gekozen. Inge Kuijpers (MSD) werd gekozen tot voorzitter (foto links). Met ingang…