Home / Reisagenten / Travelmanager krijgt minder korting bij airlines

Travelmanager krijgt minder korting bij airlines

Travelmanager krijgt minder korting bij airlines

Een afnemende keuzevrijheid in de luchtvaart betekent dat het reizende bedrijfsleven minder kortingen kan verkrijgen bij airlines, blijkt uit onderzoek van Egencia.

Het aantal luchtvaartmaatschappijen is de afgelopen twintig jaar afgenomen en de bezettingsgraad van vliegtuigen is gestegen van 70 procent in 1990 tot 85 procent in 2013.

Dit houdt in dat er minder opties zijn qua vluchten voor zakenreizigers en de overgebleven carriers bieden niet dezelfde zakelijke kortingen om de zakenreiziger aan te trekken.

Egencia heeft geanalyseerd hoe zakenreisinkopers bij bedrijven omgaan met consolidatie in de luchtvaart.  Wat blijkt? Airlines zijn veel selectiever als het gaat om contracten met bedrijven. Als die bedrijven niet het beloofde volume leveren, worden overeenkomsten soms al negentig dagen na afsluiting geannuleerd, aldus Egencia.

Om het maximale uit luchtvaartcontracten te halen, moeten travel managers reizigers dus bewust maken van de voordelen van het boeken bij voorkeursleveranciers en ervoor zorgen dat deze vliegtickets bovenaan de zoekresultaten prijken. Tweederde van de zakenreizigers boekt namelijk een optie die op pagina één van de self-booking tool wordt gepresenteerd.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM-BCG ondersteunt Virgin

KLM-BCG ondersteunt Virgin

27/02/2020

Het partnerschap van KLM en de Boston Consulting Group voor de operationele digitalisering van luchtvaartmaatschappijen, heeft Virgin Atlantic als nieuwe klant binnengehaald. KLM-BCG zal Virgin ondersteunen bij het ‘optimaliseren en…

KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….