Home / Reisagenten / Travel Leaders komt naar Nederland

Travel Leaders komt naar Nederland

Travel Leaders komt naar Nederland

Met ingang van 1 juli gaat de zakenreisorganisatie van Auke van den Bos, die ruim 12 jaar als partner opereerde onder de naam HRG Netherlands, verder als Travel Leaders Netherlands. Ook wereldwijd sluiten veel voormalige partners van het HRG-netwerk zich aan bij de Amerikaanse reisbureauketen Travel Leaders Group.

Vorig jaar juli werd de Britse, beursgenoteerde Hogg Robinson Group (HRG) overgenomen door American Express Global Business Travel (Amex GBT). Naast vestigingen die volledig of gedeeltelijk in eigendom zijn, beschikt zowel Amex GBT als HRG over een partnernetwerk. Door de overname ontstonden wereldwijd overlappingen in de netwerken van de twee zakenreisorganisaties.

In Nederland is Amex GBT fully owned. HRG Netherlands daarentegen is onderdeel van het HRG-partnernetwerk. HRG Netherlands is de handelsnaam van de juridische entiteit ‘Business Plus Travel Groep’. Deze Nederlandse reisorganisatie, in 2000 opgericht door directeur-eigenaar Auke van den Bos, heeft vestigingen in Utrecht en Groningen.

In landen waar Amex GBT en HRG over eigen vestigingen beschikken, is het redelijk makkelijk, daar worden organisaties in elkaar geschoven. In landen waar met partners wordt gewerkt, kan Amex GBT – als eigenaar van HRG – kiezen met welke partners ze verder willen gaan. De huidige partners, die verantwoordelijk zijn voor hun eigen bedrijfsvoering, kunnen ook hun eigen toekomst bepalen.

“Net zoals ik, sluit een groot aantal van de HRG-partners zich per 1 juli aan bij Travel Leaders,” zegt Auke van den Bos van HRG Netherlands. “Dat is de grootste reisorganisatie in de Verenigde Staten op het gebied van vakantiereizen, met daarnaast ook een zakelijke klantenportefeuille. Travel Leaders heeft de ambitie om een global speler te worden en forst te groeien in business travel.”

Door de overname is Amex GBT eigenaar geworden van alle HRG-vestigingen die in eigendom opereren, de technologie én de klantenportefeuilles die via het HRG-netwerk worden bediend. Dat betekent niet dat per 1 juli alle klanten van HRG Netherlands met een global contract à la minute moeten overstappen naar Amex GBT, zegt Van den Bos. “Bedrijven hebben natuurlijk ook inspraak door welke travel management company (TMC) zij willen worden bediend. Voorbeelden uit het verleden laten zien dat dit vaak een geleidelijk proces is, waarbij de klant bepaalt.”

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…