Home / Reisagenten / Tom de Clerck verlaat ATPI

Tom de Clerck verlaat ATPI

Tom de Clerck verlaat ATPI

Tom de Clerck, regional managing director ATPI voor Nederland, België en Frankrijk, gaat het bedrijf verlaten. De travel management company (TMC), die er hard aan werkt om het klantenvertrouwen te herstellen na een aantal moeilijke jaren, zoekt een opvolger.

Het vertrek van De Clerck is door Marjon Bloemkolk, general manager corporate communications en marketing, aan Zakenreis bevestigd. “Tom heeft besloten om weer te gaan werken in Londen, waar zijn gezin nog steeds woont. Hij werkte daar als CFO van de Griffin Global Group, die door ATPI is overgenomen. Sinds voorjaar 2016 heeft hij tijdelijk invulling gegeven aan de functie van managing director ATPI Nederland, België en Frankrijk. Tom is heen en weer gaan reizen tussen Londen en de drie landen die onder zijn verantwoordelijkheid vallen. Hij heeft nu weer een baan gevonden in Londen, overigens niet bij een TMC, en gaat ATPI verlaten.”

De Clerck zal betrokken zijn bij de aanstelling van zijn opvolger en zorg dragen voor een goede overdracht, zegt Bloemkolk. “Wij verwachten dat dit binnen een tijdsbestek van drie tot vier maanden zal gebeuren. Tom heeft het afgelopen jaar ATPI Corporate Travel als crisismanager vakkundig en met veel toewijding door zeer uitdagende omstandigheden geleid. Ondanks het feit dat wij altijd hebben geweten dat dit een tijdelijke rol voor hem zou zijn, vinden we het jammer dat we binnen afzienbare tijd afscheid moeten nemen.”

Schoon schip maken
Tom de Clerck werd in april 2016 aangesteld om per direct de toenmalige directeur van ATPI Nederland, Willem Starink, te vervangen. ATP Business Travel was in opspraak geraakt nadat het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) haar voormalige zakenreisagent in juli 2014 betichtte van fraude. De rechter oordeelde in juni 2015 dat ATP Business Travel inderdaad wanprestatie heeft geleverd – er is een forensisch accountant aangesteld om de hoogte van de schade te bepalen. Deze verwacht voor de zomer het onderzoek af te ronden. ATP Business Travel probeert tot een financiële schikking te komen met het ministerie, vooralsnog zonder resultaat.

Daarnaast loopt er ook een strafrechtelijk onderzoek naar de handelswijze van ATP Business Travel en de toenmalige directieleden in de periode dat ATP dienstreizen voor het ministerie verzorgde.

In afwachting van de gerechtelijke uitspraak heeft ATP Business Travel zelf een onderzoek uitgevoerd dat zij heeft laten valideren door accountantskantoor KPMG. ATP Business Travel heeft op basis daarvan een aantal klanten benaderd waarbij fouten zijn gemaakt in de contractnaleving om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Inmiddels is het voltallige management van ATP Business Travel vernieuwd en is het nieuwe team bezig schoon schip te maken. Alleen voor De Clerck moet nu een opvolger worden gezocht. “Die hoeft niet per se uit de zakelijke reisbranche te komen,” zegt Bloemkolk, “wij zoeken vanuit een breed perspectief naar de juiste man of vrouw om deze nieuwe stap mee te nemen.”

ATPI Nederland is ontstaan uit de Advanced Travel Partners/ATP Business Travel en heeft naast de zakenreisactiviteiten (ATPI Corporate Travel) ook een evenemententak: ATPI Events. Sinds een paar maanden rapporteert het management van ATPI Events rechtstreeks aan het hoofdkantoor van ATPI in Londen.

 

 

 

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Nieuwe cabine A330 KLM

Nieuwe cabine A330 KLM

16/03/2018

KLM heeft deze week haar eerste Airbus A330 met een vernieuwd interieur geïntroduceerd. De stoelen in de businessclass zijn nu full-flat en het entertainmentsysteem is vervangen. Ook in de economy-class…

IHG koopt belang in Regent

IHG koopt belang in Regent

15/03/2018

De InterContinental Hotels Group (IHG) koopt een belang van 51 procent in Regent Hotels. De Britse hotelketen betaalt 39 miljoen dollar voor de veel kleinere Taiwanese branchegenoot. IHG, beursgenoteerd, had…

AccorHotels in 100 landen

AccorHotels in 100 landen

14/03/2018

De AccorHotels Group is sinds kort aanwezig in honderd landen. De Franse keten, met merken als Novotel, Ibis,  Pullman en Sofitel, is naar eigen zeggen uitgegroeid tot marktleider op veel…

Nieuwe vliegtuigen Turkish

Nieuwe vliegtuigen Turkish

13/03/2018

Turkish Airlines vernieuwt haar vloot met de aanschaf van 25 Boeing Dreamliners en 25 Airbus A350’s. De totale order heeft een waarde van rond de vijftien miljard dollar. De bestellingen…