Home / Reisagenten / Thomas Cook in Nederland en België zijn eveneens failliet 

Thomas Cook in Nederland en België zijn eveneens failliet 

Thomas Cook in Nederland en België zijn eveneens failliet 

Na het bankroet van de Britse hoofdvestiging van Thomas Cook, vorige week, zijn nu ook de dependances in Nederland en België, die juridisch onder een Duitse entiteit vielen, failliet verklaard.

Na de ondergang van het moederbedrijf was het nog onduidelijk of de divisies op het vasteland ook failliet zouden gaan; dat blijkt nu toch het geval te zijn. In Nederland, waar ook Neckermann onderdeel is van het bedrijf, verliezen 200 mensen hun baan, in België gaat het om ruim 500 medewerkers.

‘In de afgelopen week hebben het management en de bewindvoerder naarstig gezocht naar mogelijkheden voor Thomas Cook Nederland om zelfstandig of in samenwerking met Thomas Cook in andere Europese landen verder te gaan,’ zegt Thomas Cook Nederland in zijn laatste persverklaring.

Voor klanten van Thomas Cook Nederland verandert er niets. Reizigers die in het buitenland zijn hebben in het kader van de SGR (Stichting Garantiefonds Reizen) recht op het afmaken van hun verblijf en repatriëring met andere carriers. Wie nog op reis moet, heeft recht op restitutie.

Reisorganisatie TUI is een van de partijen die gedupeerden van Thomas Cook helpt. Er zouden zich momenteel nog zo’n 50.000 Nederlanders in het buitenland bevinden, die met Thomas Cook zijn afgereisd.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…