Home / Reisagenten / Thomas Cook in Chinees bezit

Thomas Cook in Chinees bezit

Thomas Cook in Chinees bezit

Fosun International wordt grootaandeelhouder in Thomas Cook. Het Chinese conglomeraat had al een belang van achttien procent in de Britse reisonderneming en dit gaat nu naar 75 procent.

Fosun, gevestigd in Shanghai, verwerft 75 procent in de touroperating tak van de Thomas Cook Group en 25 procent in de airline van de groep. De Chinezen betalen 500 miljoen euro voor de aandelen, die afkomstig zijn van andere eigenaren.

Britse banken investeren eveneens omgerekend 500 miljoen euro in Thomas Cook, waarvoor ze de andere aandelen van de twee divisies in handen krijgen.

Bijna failliet
Thomas Cook verkeerde de afgelopen jaren in zwaar weer en leek af te stevenen op faillissement. In 2011 kon de onderneming een ondergang nog net voorkomen. Afgelopen mei rapporteerde de onderneming uit Londen een boekverlies van 1,65 miljard euro voor de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar.

De reisonderneming Thomas Cook gaat terug tot 1841, maar kende sindsdien vele verschillende eigenaren en fuseerde met andere ondernemingen.

Fosun is een conglomeraat met investeringen in zeer uiteenlopende bedrijfstakken. In Europa is Fosun eigenaar van Club Med en de Engelse voetbalclub Wolverhampton Wanderers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…