Home / Reisagenten / Sunweb koopt Corendon niet

Sunweb koopt Corendon niet

Sunweb koopt Corendon niet

De Zweedse investeerder Triton ziet alsnog af van de overname van Corendon. Het plan was om de Nederlandse reisorganisatie samen te voegen met Triton-dochter Sunweb, maar dit gaat zoals het nu lijkt niet door.

Sunweb, dat naar buiten toe opereert als uithangbord van Triton, maakte donderdag bekend dat niet aan alle eisen is voldaan en dat daarom “in overeenstemming met de voorwaarden” de transactie niet doorgaat. Topman Mattijs ten Brink van Sunweb zegt in een persbericht het besluit te betreuren, zonder in details te treden over de redenen.

Corendon vermoedt dat de Zweedse moeder door de coronacrisis, die het aantal reizen wereldwijd heeft gedecimeerd, van gedachten is veranderd over de geplande investering. Corendon spant een kort geding aan om Sunweb/ Triton te dwingen toch door te gaan met de overname.

Integratie
In juni 2019 maakten beide partijen bekend dat Corendon voor een niet nader genoemd bedrag in handen zou komen van Triton. Sunweb en Corendon zouden daarna worden geïntegreerd tot één merk. Het zou gaan om de activiteiten van de touroperator in Nederland en België en het eigendom van Corendon Dutch Airlines. De Corendon hotels zouden buiten de deal blijven, evenals de airlines van het bedrijf in Turkije en Malta.

Corendon werd in 2000 opgericht door de Nederlandse Turken Atilay Uslu en Yildiray Karaer. In het begin ging het vooral om reizen naar Turkije, naderhand breidde Corendon het aanbod aanzienlijk uit. Eigen airlines volgden in Turkije (2005), Nederland (2011) en Malta (2017). Verder opende Corendon hotels in Turkije en Nederland en op Ibiza en Curaçao. Sunweb is van origine ook een Nederlandse onderneming, tot de overname door Triton, eind 2018.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene zakenreizen Uniglobe

Groene zakenreizen Uniglobe

22/04/2021

Uniglobe Travel en de Climate Neutral Group zijn een samenwerking aangegaan voor duurzame zakenreizen, waarbij de CO₂-uitstoot wordt  berekend en er desgewenst direct compensatie kan plaatsvinden. Uniglobe zegt zich als…

Egeria koopt Fletcher hotels

Egeria koopt Fletcher hotels

22/04/2021

Egeria heeft een meerderheidsbelang verworven in Fletcher Hotels, zo hebben de twee partijen donderdag bekendgemaakt. De hotelketen zegt er ondanks de coronacrisis nog steeds goed op te staan. Egeria, een…

BCD steunt groen plan VN

BCD steunt groen plan VN

22/04/2021

BCD Travel heeft zich aangesloten bij een initiatief van de Verenigde Naties om bedrijven te betrekken bij klimaatacties. Het bedrijf zegt de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie te zijn die dit doet….

Naam D-reizen ontvreemd

Naam D-reizen ontvreemd

17/04/2021

De merknaam D-reizen is onlangs, korte tijd vóór moederbedrijf D-rt Groep failliet ging, door de twee directeuren ‘ontvreemd,’ waardoor de boedel minder waard is. Voor consumenten met reisvouchers maakt het…