Home / Reisagenten / Smartphone zorgt voor hogere productiviteit op zakenreis

Smartphone zorgt voor hogere productiviteit op zakenreis

Smartphone zorgt voor hogere productiviteit op zakenreis

Zakenreizigers zijn onderweg steeds productiever doordat zij meer technologische opties tot hun beschikking hebben. Een zakenreiziger draagt gemiddeld vier verschillende soorten technologie bij zich zoals mobiele telefoon, tablet of laptop.

De smartphone is daarbij ‘het apparaat waar men absoluut niet zonder kan op reis’, aangezien ruim 80 procent hun smartphone nodig heeft om zaken te kunnen doen. Dit blijkt uit onderzoek van Carlson Wagonlit Travel (CWT) onder 1900 zakenreizigers.

Wereldwijde bevindingen
88 Procent van de zakenreizigers vindt dat reizen vandaag de dag makkelijker is dankzij (mobiele) technologie. Ruim driekwart van de reizigers (78 procent) kijkt dan ook actief naar mogelijkheden om voor het werk te reizen en vindt reizen stimulerend werken (72 procent). De moderne reiziger is ervaren en gebruikt die ervaring om de reis te plannen. Meer dan de helft (55 procent) van de reizigers vertrouwt op eerdere reiservaringen bij het plannen van een reis, naast websites van hotels (54 procent) en vliegmaatschappijen (50 procent). Zakenreizigers maken voor het grootste deel gebruik van airline en hotel apps (45 procent), maar ook apps voor (locatie)kaarten wordt intensief gebruikt (41 procent).

“In vergelijking met slechts vijf jaar geleden kunnen zakenreizigers tegenwoordig dankzij technologische toepassingen zoveel meer productiever zijn,” aldus Simon Nowroz, Chief Marketing Officer bij Carlson Wagonlit Travel. “Denk maar eens aan de vooruitgang sinds de tijd dat een zakenreiziger niets kon doen in de tussenliggende tijd tussen vlucht, taxi en hotel. Nu kunnen ze waar dan ook op een vlucht inloggen en werken. Met de voortgaande opkomst van de tablet, naast talloze apps, voelen reizigers zich tijdens het zakendoen niet meer afgesneden van de rest van de wereld.”

Volgens het onderzoek versterken zakenreizen werkrelaties en de productiviteit. 86 Procent van de ondervraagde globetrotters geeft aan dat het reizen hen heeft geholpen bij het verkrijgen van nieuwe kennis en perspectieven. 80 Procent zegt dat zakenreizen hun productiviteit heeft vergroot. Daarnaast vindt maar liefst 93 procent dat de positieve aspecten van reizen zwaarder wegen dan de negatieve aspecten met betrekking tot het opbouwen en onderhouden van werkrelaties. Ruim driekwart (77 procent) zegt hetzelfde over hun persoonlijke relaties.

Zakenreizigers hebben twee belangrijke punten van zorg geuit. Twee derde (67 procent) van de reizigers is van mening dat reizen tegenwoordig veiliger is. Daarentegen blijft bijna de helft (46 procent) zich zorgen maken over hun veiligheid. Dit heeft ertoe geleid dat een groter aantal reizigers (68 procent) ‘soms of altijd’ een reisverzekering afsluit. Zakenreizigers ondervinden ook moeite in het handhaven van hun routines en gezonde activiteiten. Meer dan de helft van de reizigers (54 procent) zegt dat hun sportactiviteiten en gezondheidsroutines onderbroken worden tijdens het reizen.

Uit het onderzoekt blijkt verder dat reizigers verschillende methodes gebruiken om contact te onderhouden met collega’s en familie. In het geval van familie of vrienden geeft 44 procent van de reizigers de voorkeur aan bellen, 24 procent aan Skype en 17 procent aan tekstberichten. Contact met collega’s verloopt vaak via: e-mail (44 procent), bellen (24 procent) en tekstberichten (14 procent).

Regionale verschillen
Er waren veel overeenkomsten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Azië-Pacific (APAC). De laatste groep vindt dat zij meer controle hebben (84 procent) over het managen van hun verantwoordelijkheden in vergelijking met reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika (76 procent) en EMEA (73 procent). Reizigers uit APAC (53 procent) gaven daarbij wel aan dat de tijd die zij spendeerden aan reizen niet besteed worden aan andere zaken, waardoor collega’s moeten inspringen.

Op het vlak van persoonlijke relaties, geeft ongeveer een kwart van de reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika aan dat reizen de relatie met hun echtgenoot of partner (27 procent) onder druk zette, meer dan reizigers uit EMEA en APAC (22 procent). Dit is waarschijnlijk ook de reden dat reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika meer moeite doen om in contact te blijven met familie (50 procent) dan reizigers uit APAC (31 procent) en EMEA (27 procent). APAC-reizigers waren meer geneigd belangrijke privé-gerelateerde evenementen te missen – waarbij meer dan de helft (51 procent) minstens twee sociale gebeurtenissen had gemist in de afgelopen twaalf maanden in vergelijking met reizigers uit EMEA (44 procent) of Noord- en Zuid-Amerika (42 procent).

“Er zijn veel variabelen die een zakenreis tot een succes of mislukking maken in de beleving van een reiziger,” zegt Nowroz. “Hoe makkelijker we het kunnen maken voor reizigers om goed georganiseerd te zijn, hoe meer we hen kunnen helpen een nog betere totaalervaring te hebben.”

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ZAKENREIS stopt in 2022

ZAKENREIS stopt in 2022

31/12/2021

In april 1999 schreef mijn vader Kees Hundepool (92), die in 1967 Zakenreis lanceerde, zijn laatste voorwoord. Een maand later ik mijn eerste. Nu, ruim 27 jaar nadat ik in…

TMC Special 2022 – Uniglobe

TMC Special 2022 – Uniglobe

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….

TMC Special 2022 – STI

TMC Special 2022 – STI

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….

TMC Special 2022 – CWT

TMC Special 2022 – CWT

31/12/2021

Terwijl de pandemie de wereld al bijna twee jaar in haar greep houdt, proberen travel management companies (TMC’s) een modus te vinden om zakenreizen te organiseren in ‘het nieuwe normaal’….