Home / Reisagenten / Rechter buigt zich nog over zaak Staat versus ATP

Rechter buigt zich nog over zaak Staat versus ATP

Rechter buigt zich nog over zaak Staat versus ATP

De rechtbank in Den Haag heeft de zaak van het ministerie van Justitie tegen reisagent ATP aangehouden. De uitspraak stond gepland voor 6 mei, maar dat wordt nu naar verwachting 17 juni. Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank laten weten.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft zakenreisagent ATP aangeklaagd wegens contractbreuk. Volgens Justitie bracht ATP stelselmatig hogere ticketprijzen in rekening dan zij aan de airlines betaalden.

ATP won in 2010 de aanbesteding van Justitie voor haar dienstreizen, mede dankzij het feit dat ATP de laagste transactie fee bood; een fee van 1 cent per transactie. In de aanbestedingsovereenkomst werd afgesproken dat eventuele financiële voordelen die ATP voor Justitie zou behalen, terug zouden vloeien naar de Staat.

Bij een audit van Justitie waarbij 184 tickets tegen het licht werden gehouden, bleek dat de prijzen en de in rekening gebrachte kosten, niet overeen kwamen. Justitie zou voor miljoenen euro’s zijn gedupeerd. De partijen kwamen er onderling niet uit en de zaak werd voorgelegd aan de Haagse rechtbank.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…