Home / Reisagenten / Panta Zakenreizen over naar Uniglobe Smart Travel

Panta Zakenreizen over naar Uniglobe Smart Travel

Panta Zakenreizen over naar Uniglobe Smart Travel

Uniglobe Smart Business Travel heeft Panta Zakenreizen in Rotterdam overgenomen. Dit hebben de eigenaren bekendgemaakt. Over de transactiesom zijn geen mededelingen gedaan.

Het kantoor van Panta blijft bestaan, maar wordt omgebouwd tot een vestiging van Uniglobe, dat ook het personeel overneemt. Panta Reizen bestaat 35 jaar en had een zakelijke en een vrijetijdspoot. Uniglobe heeft alleen de zakelijke markt overgenomen, reisbureau VakantieXperts Panta Reizen blijft in handen van directeur Peter van Vliet, die het bedrijf in 2018 overnam van de Reisspecialisten Groep van René Klawer.

Van Vliet zegt nu in een verklaring dat de tijd ‘rijp’ was om als zelfstandig zakenreisbureau ‘te kiezen voor samenwerking.’ Na gesprekken met Uniglobe kwamen de twee partijen uit op een verkoop van Panta Zakenreizen. Cees Klinkenberg, de directeur van Uniglobe Travel Nederland, is ingenomen met de overname en zegt dat voor zijn bedrijf acquisitie een deel van de strategie vormt, naast autonome groei.

Uniglobe Smart Business Travel heeft nu zes kantoren: in Woerden, Amsterdam, Teuge, Uden, Grootebroek en Rotterdam. Moederbedrijf Uniglobe Travel Nederland telt negentien kantoren in totaal en maakt op haar beurt weer deel uit van Uniglobe International, een Canadese onderneming gevestigd in Vancouver, die bij elkaar opgeteld 700 vestigingen heeft in zestig landen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Actief parkeerprogram KLM

Actief parkeerprogram KLM

02/04/2020

Als gevolg van de corona-crisis staat een groot deel van de KLM- vliegtuigen stil op Schiphol. De airline zegt hierbij een ‘actief parkeerprogramma’ uit te voeren dat ervoor moet zorgen…

BA schort 36.000 banen op

BA schort 36.000 banen op

02/04/2020

British Airways is van plan 36.000 werknemers met onbetaald verlof te sturen in verband met de coronacrisis. De Britse overheid zal tijdelijk 80 procent van de BA-salarissen betalen, met een…