Home / Reisagenten / Overname door Otravo

Overname door Otravo

Overname door Otravo

De Nederlandse online reisonderneming Otravo heeft de Scandinavische online reisorganisatie Flygstolen overgenomen. Otravo heeft niet bekendgemaakt wel bedrag er met de aankoop is gemoeid.

Otravo (Online Travel Organisation) is het moederbedrijf van Vliegtickets.nl, Vliegtickets.be, WTC.nl en Schipholtickets.nl. Flygstolen is opgericht in 2004 en is vanuit het Zweedse hoofdkantoor actief met de merken Flygstolen (in Zweden) en Tripmonster (in Denemarken en Noorwegen).

Otravo zegt dat door ‘in hoge mate geautomatiseerde bedrijfsprocessen’ Flygstolen in staat om met dertig 30 fte’s een omzet van meer dan 170 miljoen euro per jaar te realiseren. Inclusief de omzet van Flygstolen gaat Otravo nu richting een geconsolideerde omzet van 500 miljoen euro.

Otravo zegt voor Flygstolen te hebben gekozen omdat de Scandinavische cultuur en mentaliteit ‘relatief dicht bij de Nederlandse’ liggen. “Ook het intensieve (online) reisgedrag van de bevolking in de Scandinavische landen is een bepalende factor geweest. Bovendien passen de merken van Flygstolen goed bij de strategie van Otravo, die gericht is op het versneld groeien van reeds sterke online reismerken,” aldus Otravo.

Ambities
De huidige directeur van Flygstolen, Linda Bjernstål, blijft in haar functie en zal nauw gaan samenwerken met de CEO van Otravo, Raymond Vrijenhoek. Over de overname zegt Bjernstål: “Voor het realiseren van onze ambitie om in Scandinavië marktleider te worden in de online verkoop van reizen, kan ik mij geen betere partner wensen dan Otravo. Er zijn eerder contacten geweest met geïnteresseerde partijen, maar dat voelde destijds niet goed. In de gesprekken met Otravo raakte ik ervan overtuigd dat een combinatie de juiste stap voor Flygstolen zou zijn. Hun uitgebreide kennis van de reisindustrie en hun ervaring met online en offline marketing kunnen onze sterke Scandinavische merken verder ondersteunen. Ik zie uit naar de reis die wij samen gaan maken.”

Raymond Vrijenhoek, CEO van Otravo, zegt in een verklaring: “Voor ons is het de eerste internationale acquisitie. Samen met de opening van een kantoor in België later dit jaar, wordt Otravo zo in één keer een internationale speler. Over en weer kunnen de organisaties elkaar versterken: Flygstolen werkt zeer efficiënt met goede systemen, en wij hebben veel expertise in on- en offline marketing om de slagvaardigheid te vergroten. Vanzelfsprekend zijn er ook synergievoordelen op diverse fronten. Wij streven ernaar een leidende speler in de Europese markt te worden met leidende marktposities in een aantal landen. Daarvoor is Otravo op zoek naar potentiële groeibriljanten met een sterke ‘brand recognition’ in hun thuismarkt, zoals Flygstolen.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…