Home / Reisagenten / Omzet CWT stijgt bijna 5 pct

Omzet CWT stijgt bijna 5 pct

Omzet CWT stijgt bijna 5 pct

CWT heeft over 2018 een omzetstijging gerealiseerd van 4,9 procent naar 1,5 miljard dollar. Het bedrijf zegt dat ook de winst ‘ruim’ is gestegen, zonder details te geven.

Het Amerikaanse zakenreisbedrijf CWT – tot voor kort Carlson Wagonlit Travel genoemd – is een private onderneming en hoeft daarom geen volledig financieel overzicht te geven. Kurt Ekert, de CEO, zegt in een verklaring dat CWT ‘een goede groei’ heeft doorgemaakt in 2018.

Het bedrijf geeft tevens een uitsplitsing van de omzet per divisie. CWT Energy, Resources, & Marine bleef ‘stabiel’ staat in een persverklaring; in deze sector was er dus geen groei. De verkoop bij CWT Meetings & Events nam wel toe, met zes procent. De consultancy tak CWT Solutions Group realiseerde een omzetstijging van 4,2 procent. De grootste sprong maakte RoomIt by CWT, de hotel distributie divisie. Hier was de toename jaar op jaar 12,8 procent.

Kurt Ekert verwijst ook naar ‘een transformatie’ binnen het bedrijf, die ‘succesvol’ is geweest, zegt hij. In Europa ging CWT van een landen-model, met country-managers, naar een functioneel model.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
NS zet in op de flexreiziger

NS zet in op de flexreiziger

28/02/2020

NS wil de komende jaren inzetten op de ‘flexreiziger,’ die de vorm vervoer laat afhangen van het moment en de bestemming. Het spoorbedrijf heeft dit bekendgemaakt, samen met de jaarcijfers…

KLM-BCG ondersteunt Virgin

KLM-BCG ondersteunt Virgin

27/02/2020

Het partnerschap van KLM en de Boston Consulting Group voor de operationele digitalisering van luchtvaartmaatschappijen, heeft Virgin Atlantic als nieuwe klant binnengehaald. KLM-BCG zal Virgin ondersteunen bij het ‘optimaliseren en…

KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…