Home / Reisagenten / Omzet CWT stijgt bijna 5 pct

Omzet CWT stijgt bijna 5 pct

Omzet CWT stijgt bijna 5 pct

CWT heeft over 2018 een omzetstijging gerealiseerd van 4,9 procent naar 1,5 miljard dollar. Het bedrijf zegt dat ook de winst ‘ruim’ is gestegen, zonder details te geven.

Het Amerikaanse zakenreisbedrijf CWT – tot voor kort Carlson Wagonlit Travel genoemd – is een private onderneming en hoeft daarom geen volledig financieel overzicht te geven. Kurt Ekert, de CEO, zegt in een verklaring dat CWT ‘een goede groei’ heeft doorgemaakt in 2018.

Het bedrijf geeft tevens een uitsplitsing van de omzet per divisie. CWT Energy, Resources, & Marine bleef ‘stabiel’ staat in een persverklaring; in deze sector was er dus geen groei. De verkoop bij CWT Meetings & Events nam wel toe, met zes procent. De consultancy tak CWT Solutions Group realiseerde een omzetstijging van 4,2 procent. De grootste sprong maakte RoomIt by CWT, de hotel distributie divisie. Hier was de toename jaar op jaar 12,8 procent.

Kurt Ekert verwijst ook naar ‘een transformatie’ binnen het bedrijf, die ‘succesvol’ is geweest, zegt hij. In Europa ging CWT van een landen-model, met country-managers, naar een functioneel model.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Derde staking BA van de baan

Derde staking BA van de baan

19/09/2019

Pilotenvakbond BALPA heeft de staking van BA-piloten van 27 september ingetrokken. Begin vorige week legden de BA-piloten al twee dagen het werk neer. Hoewel er sindsdien nog geen akkoord is…

SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…