Home / Reisagenten / Nieuwe analysetool CWT

Nieuwe analysetool CWT

Nieuwe analysetool CWT

Carlson Wagonlit Travel heeft de CWT Travel Consolidator geïntroduceerd, een analysetool die alle reis- en -onkosten registreert, dus ook uitgaven die buiten de officiële boekingskanalen worden gemaakt. CWT zegt dat bedrijven met de tool tot zeven procent op hun zakenreisuitgaven kunnen besparen.

CWT legt de werking als volgt uit: Het web-based platform combineert de transacties van vliegtickets, hotels en grondtransport die via de reisagent zijn geboekt met creditcard-, declaratie- en HR-gegevens. Zo komen volgens CWT de ‘verborgen kosten’ van zakenreizen aan het licht; uitgaven voor boekingen die buiten de officiële verkoopkanalen zijn gemaakt. Bijvoorbeeld vluchten of hotels die met een privé creditcard zijn geboekt. Ook geeft de tool inzicht in kosten die doorgaans niet direct zichtbaar zijn, zoals de bijkomende kosten voor een stoelreservering op een vlucht, maaltijden, wasserette en andere incidentele reisuitgaven.

CWT Travel Consolidator koppelt alle reisuitgaven aan de bijbehorende reizen en reizigers. Vervolgens kunnen deze zakenreiskosten worden gealloceerd, gerapporteerd en geanalyseerd volgens allerlei verschillende criteria. Met de tool is het bijvoorbeeld mogelijk om de kosten van een reis toe te kennen aan een afdeling of project. Ook kunnen travel managers rapportages opvragen over geconsolideerde data per route, leverancier of boekingskanaal (offline/online).

‘Het verzamelen, vergelijken en koppelen van reis- en kostengegevens is een hele uitdaging en het is vaak bijzonder lastig om een volledig beeld te krijgen van de totale kostprijs,’ zegt Christophe Renard, Vice President van de CWT Solutions Group, in een verklaring. ‘Met CWT Travel Consolidator worden voor travel managers de gemiste besparingen inzichtelijk, kan het navolgen van het reisbeleid worden verbeterd en wordt de onderhandelingspositie met leveranciers versterkt.’ Volgens Renard kan dit tot een besparing leiden, oplopend tot zeven procent.

Uit een enquête die CWT heeft uitgevoerd met de Global Business Travel Association (GBTA) blijkt dat 64 procent van de travel managers vindt dat ze onvoldoende gegevens hebben om de totale kostprijs van een reis te berekenen. Bijna driekwart (73 procent) heeft moeite om de verschillende data formats uit diverse rapporten aan elkaar te koppelen. Ook geeft 58 procent aan te veel tijd te moeten besteden aan het verzamelen en opschonen van data.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

17/11/2019

Van Londen naar Sydney in één keer. Volgens de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wordt dat over drie jaar werkelijkheid, als tenminste een proefvlucht half november de economische en fysieke haalbaarheid aantoont….

City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….