Home / Reisagenten / Kwart staf Tripadvisor weg

Kwart staf Tripadvisor weg

Kwart staf Tripadvisor weg

TripAdvisor ontslaat nog eens 900 werknemers, een kwart van het personeelsbestand. Eerder dit jaar verloren ook al 200 mensen hun baan bij de Amerikaanse reiswebsite, die door de corona-crisis in grote problemen is gekomen.

De CEO van Tripadvisor, Stephen Kaufer zegt in een memo aan het personeel geen andere keus te hebben. Van de 900 ontslagen vallen er 600 in de Verenigde Staten en Canada. Twee kantoren in de VS, die in Boston en San Francisco, gaan helemaal dicht. De andere 300 banen gaan verloren op andere kantoren van het bedrijf. Ook in Amsterdam heeft Tripadvisor een vestiging.

Vierdaagse werkweek
Het beursgenoteerde Tripadvisor neemt nog meer maatregelen, die volgens Kaufer nodig zijn om als bedrijf te overleven. Een niet nader genoemd aantal werknemers is met onbetaald verlof gestuurd, terwijl de employees die voorlopig in dienst mogen blijven is gevraagd van een vijfdaagse naar een vierdaagse werkweek te gaan, waarbij ze 20 procent van hun loon moeten inleveren.

Kaufer zelf heeft ook ingeleverd: de rest van 2020 heeft hij zijn salaris op nul gezet. Kaufer was in 2000 een van de oprichters van Tripadvisor en bouwde het bedrijf uit tot een van de grootste online travel companies. Tripadvisor werkt samen met boekingsplatformen zoals Booking.com.

Vorig jaar had Tripavisor een omzet van bijna 2 miljard dollar en een winst van 126 miljoen. Kaufer streek een slordige 2 miljoen dollar aan inkomsten op.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…

Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…