Home / Reisagenten / Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel van de BCD Group, een niet-beursgenoteerde onderneming – verdere kerngetallen, zoals de winst en de marge hoeft het bedrijf daarom niet te geven.

Cees Batenburg (foto links), de mondiale financieel-directeur van BCD zei donderdag dat het concern eind maart meer financiële informatie over 2019 bekend zal maken. Hij waarschuwde ook alvast voor de negatieve gevolgen van het coronavirus.

“2020 begon met een industriebrede afname van reizen, met name in Azië vanwege het coronavirus. Wij zijn er op voorbereid om het reisbeleid van onze klanten uit te voeren en reizigers en travelmanagers bij te staan met alle middelen die wij tot onze beschikking hebben,” aldus Batenburg.

BCD zegt verder in 2019 haar ‘ambitieuze acquisitiestrategie’ te hebben voortgezet. Het bedrijf kocht Adelman Travel Group, een  zakenreisorganisatie in Noord-Amerika en nam een meerderheidsbelang in haar partner in Japan.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…