Home / Reisagenten / Kamerprijzen stijgen snelst in megasteden

Kamerprijzen stijgen snelst in megasteden

Kamerprijzen stijgen snelst in megasteden

De stijging van hotelkamerprijzen wereldwijd wordt aangedreven door zogenaamde ‘megasteden’, meer dan door nationale trends en ontwikkelingen. Dit blijkt uit onderzoek door de Hogg Robinson Group (HRG).

Vroeger werd de gemiddelde kamerprijs (ARR) vooral beïnvloed op nationaal niveau. Dit is volgens HRG niet meer het geval: megasteden – bestemmingen die populair zijn voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers – worden steeds grotere spelers in een steeds kleinere wereld.

Moskou is en blijft de duurste stad voor het tiende achtereenvolgende jaar, ondanks een lichte daling van de ARR in 2013 (0,78 procent). New York staat op de tweede plaats van duurste hotelbestemmingen en noteerde een flinke groei vorig jaar: de kamerprijzen stengen met 6,95 procent. De derde plaats gaat naar Genève met een tarief van 216,96 Britse pond per nacht.

Het snelst stegen de prijzen in München: plus 20,52 procent. Tokio werd ook flink duurder (plus 12,86 procent), maar dit komt vooral door valutaschommelingen.

HRG-Hotel Study 2014

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Derde staking BA van de baan

Derde staking BA van de baan

19/09/2019

Pilotenvakbond BALPA heeft de staking van BA-piloten van 27 september ingetrokken. Begin vorige week legden de BA-piloten al twee dagen het werk neer. Hoewel er sindsdien nog geen akkoord is…

SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…