Home / Reisagenten / Kamerprijzen stijgen snelst in megasteden

Kamerprijzen stijgen snelst in megasteden

Kamerprijzen stijgen snelst in megasteden

De stijging van hotelkamerprijzen wereldwijd wordt aangedreven door zogenaamde ‘megasteden’, meer dan door nationale trends en ontwikkelingen. Dit blijkt uit onderzoek door de Hogg Robinson Group (HRG).

Vroeger werd de gemiddelde kamerprijs (ARR) vooral beïnvloed op nationaal niveau. Dit is volgens HRG niet meer het geval: megasteden – bestemmingen die populair zijn voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers – worden steeds grotere spelers in een steeds kleinere wereld.

Moskou is en blijft de duurste stad voor het tiende achtereenvolgende jaar, ondanks een lichte daling van de ARR in 2013 (0,78 procent). New York staat op de tweede plaats van duurste hotelbestemmingen en noteerde een flinke groei vorig jaar: de kamerprijzen stengen met 6,95 procent. De derde plaats gaat naar Genève met een tarief van 216,96 Britse pond per nacht.

Het snelst stegen de prijzen in München: plus 20,52 procent. Tokio werd ook flink duurder (plus 12,86 procent), maar dit komt vooral door valutaschommelingen.

HRG-Hotel Study 2014

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…