Home / Reisagenten / HRG scoort met technologie-onderdeel

HRG scoort met technologie-onderdeel

HRG scoort met technologie-onderdeel

Zakenreisagent Hogg Robinson Group (HRG) heeft het boekjaar afgesloten met een omzet van 318,3 miljoen pond, een daling van 2 procent wanneer het wordt gecorrigeerd op valuta-effecten. De operationele winst nam met 12 procent toe tot 39,3 miljoen pond.

De omzetdaling werd vooral veroorzaakt door een dalende vraag naar zakenreizen vanuit Europa en Australazië, aldus HRG. Voor het komende jaar verwacht de TMC geen veranderingen in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Continentaal Europa zal wisselend presteren en de zwakke vraag blijft bestaan in Australazië, is de voorspelling.

Daarnaast denkt HRG dat de zakenreisomzet onder druk zal blijven staan door het agressieve prijsbeleid van concurrenten en het toenemende aantal online boekingen. Technologietak Fraedom doet het dan ook erg goed, niet alleen op het gebied van travel management, maar ook bij onkostendeclaraties en betalingen.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Derde staking BA van de baan

Derde staking BA van de baan

19/09/2019

Pilotenvakbond BALPA heeft de staking van BA-piloten van 27 september ingetrokken. Begin vorige week legden de BA-piloten al twee dagen het werk neer. Hoewel er sindsdien nog geen akkoord is…

SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…