Home / Reisagenten / HRG scoort met technologie-onderdeel

HRG scoort met technologie-onderdeel

HRG scoort met technologie-onderdeel

Zakenreisagent Hogg Robinson Group (HRG) heeft het boekjaar afgesloten met een omzet van 318,3 miljoen pond, een daling van 2 procent wanneer het wordt gecorrigeerd op valuta-effecten. De operationele winst nam met 12 procent toe tot 39,3 miljoen pond.

De omzetdaling werd vooral veroorzaakt door een dalende vraag naar zakenreizen vanuit Europa en Australazië, aldus HRG. Voor het komende jaar verwacht de TMC geen veranderingen in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Continentaal Europa zal wisselend presteren en de zwakke vraag blijft bestaan in Australazië, is de voorspelling.

Daarnaast denkt HRG dat de zakenreisomzet onder druk zal blijven staan door het agressieve prijsbeleid van concurrenten en het toenemende aantal online boekingen. Technologietak Fraedom doet het dan ook erg goed, niet alleen op het gebied van travel management, maar ook bij onkostendeclaraties en betalingen.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…