Home / Reisagenten / HRG scoort met technologie-onderdeel

HRG scoort met technologie-onderdeel

HRG scoort met technologie-onderdeel

Zakenreisagent Hogg Robinson Group (HRG) heeft het boekjaar afgesloten met een omzet van 318,3 miljoen pond, een daling van 2 procent wanneer het wordt gecorrigeerd op valuta-effecten. De operationele winst nam met 12 procent toe tot 39,3 miljoen pond.

De omzetdaling werd vooral veroorzaakt door een dalende vraag naar zakenreizen vanuit Europa en Australazië, aldus HRG. Voor het komende jaar verwacht de TMC geen veranderingen in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Continentaal Europa zal wisselend presteren en de zwakke vraag blijft bestaan in Australazië, is de voorspelling.

Daarnaast denkt HRG dat de zakenreisomzet onder druk zal blijven staan door het agressieve prijsbeleid van concurrenten en het toenemende aantal online boekingen. Technologietak Fraedom doet het dan ook erg goed, niet alleen op het gebied van travel management, maar ook bij onkostendeclaraties en betalingen.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…