Home / Reisagenten / HRG-klanten boeken meer vliegtickets in Q1

HRG-klanten boeken meer vliegtickets in Q1

HRG-klanten boeken meer vliegtickets in Q1

De Britse klanten van zakenreisagent Hogg Robinson Group (HRG) hebben in het eerste kwartaal van 2013 4,3 procent meer vliegtickets geboekt. De groei wordt vooral veroorzaakt door een toename in het aantal binnenlandse vluchten (plus 4,3 procent) en de sterke vraag naar reizen naar opkomende economieën, zoals Colombia (plus 36,2 procent) en Ghana (plus 50,4 procent).

HRG merkt op dat dit niet geldt voor alle ‘booming’ landen: het aantal geboekte vliegtickets naar Brazilië en China daalde met respectievelijk 6,1 procent en 2,3 procent. Dit weerspiegelt het feit dat de economische groei daar aan het afremmen is, aldus HRG.

De nog altijd penibele economische situatie in Zuid-Europa heeft geleid tot forse dalingen in het luchtverkeer vanaf het Verenigd Koninkrijk. Portugal noteerde een min van 20,1 procent, Italië van 14,6 procent en Griekenland van 15,3 procent.

Tussen april 2012 en maart 2013 nam het aantal transacties voor vluchten naar Frankrijk af met 5,2 procent, doordat zakenreizigers steeds vaker de hogesnelheidstrein Eurostar nemen.

Duitsland was de populairste internationale bestemming voor de klanten van HRG, maar ook daar daalde het aantal transacties (min 1,5 procent).

De Nordic-regio deed het juist goed met een plus van 11,5 procent voor Noorwegen en zelfs 16,9 procent voor Denemarken.

Gemiddeld daalde het aantal business class transacties met 14,8 procent. Op korte afstanden en intra-Europese vluchten was dit zelfs respectievelijk 22 procent en 45 procent. De economy class groeide met 0,5 procent.

HRGairtrends_infographic

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Derde staking BA van de baan

Derde staking BA van de baan

19/09/2019

Pilotenvakbond BALPA heeft de staking van BA-piloten van 27 september ingetrokken. Begin vorige week legden de BA-piloten al twee dagen het werk neer. Hoewel er sindsdien nog geen akkoord is…

SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…