Home / Reisagenten / ‘Help ons de winter door’

‘Help ons de winter door’

‘Help ons de winter door’

De ANVR heeft woensdag een oproep gedaan aan de regering om de reissector verder te ondersteunen. “Help ons de winter door,” zegt de organisatie, die het omzetverlies van de branche momenteel schat op 84 procent.

“Onze bedrijven, reisbureaus, zakenreisagenten en reisorganisaties, liggen al ruim negen maanden praktisch volledig stil,” aldus Frank Oostdam, de voorzitter van de ANVR. “Ondanks de maatregelen die zij hebben genomen, zoals het omscholen van personeel, het opzeggen van tijdelijke contracten en door reorganisaties, is de verwachting dat eind dit jaar al meer dan 30 procent van het personeel de reissector heeft verlaten. En het eind is nog niet in zicht.”

Subsidie
Reisbedrijven doen sinds maart op grote schaal een beroep op overheidssubsidie via de NOW (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) en de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). De ANVR rekent voor dat 85 procent van de ondernemingen hier gebruik van maakt, maar de steun is in veel gevallen nog niet voldoende.

De ANVR heeft een enquête gehouden onder de leden waaruit blijkt dat het omzetverlies momenteel, begin december, 84 procent bedraagt. Volgend jaar verwachten de bedrijven een maximale omzet van 55 procent ten opzichte van 2019. Een derde van de reisondernemingen denkt het hooguit nog een half jaar vol te kunnen houden, ook al zetten ze hun eigen vermogens en pensioen- en spaargelden in.

Oostdam: “De reisbranche is een sector die bovenmatig zwaar wordt getroffen door het virus. Alleen met extra steun van de overheid, waarbij wij onder andere pleiten voor het vooral niet afbouwen van de NOW-regeling en uitbreiden van de TVL-regeling, kunnen onze bedrijven de komende winter overbruggen.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene zakenreizen Uniglobe

Groene zakenreizen Uniglobe

22/04/2021

Uniglobe Travel en de Climate Neutral Group zijn een samenwerking aangegaan voor duurzame zakenreizen, waarbij de CO₂-uitstoot wordt  berekend en er desgewenst direct compensatie kan plaatsvinden. Uniglobe zegt zich als…

Egeria koopt Fletcher hotels

Egeria koopt Fletcher hotels

22/04/2021

Egeria heeft een meerderheidsbelang verworven in Fletcher Hotels, zo hebben de twee partijen donderdag bekendgemaakt. De hotelketen zegt er ondanks de coronacrisis nog steeds goed op te staan. Egeria, een…

BCD steunt groen plan VN

BCD steunt groen plan VN

22/04/2021

BCD Travel heeft zich aangesloten bij een initiatief van de Verenigde Naties om bedrijven te betrekken bij klimaatacties. Het bedrijf zegt de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie te zijn die dit doet….

Naam D-reizen ontvreemd

Naam D-reizen ontvreemd

17/04/2021

De merknaam D-reizen is onlangs, korte tijd vóór moederbedrijf D-rt Groep failliet ging, door de twee directeuren ‘ontvreemd,’ waardoor de boedel minder waard is. Voor consumenten met reisvouchers maakt het…