Home / Reisagenten / Groene zakenreizen Uniglobe

Groene zakenreizen Uniglobe

Groene zakenreizen Uniglobe

Uniglobe Travel en de Climate Neutral Group zijn een samenwerking aangegaan voor duurzame zakenreizen, waarbij de CO₂-uitstoot wordt  berekend en er desgewenst direct compensatie kan plaatsvinden.

Uniglobe zegt zich als doel te hebben gesteld om “enerzijds duurzame bewustwording te creëren” bij de  klanten “én tegelijkertijd de mogelijkheid te bieden hun CO₂-uitstoot te compenseren.” Uniglobe koppelt voortaan de vluchtgegevens van zakenreizigers aan de Flight Carbon Calculator van de Climate Neutral Group (CNG), die de uitstoot berekent.

“Dankzij de uitgebreide CO₂-rapportage wordt de klant in staat gesteld bewuste, maar vooral ook duurzame keuzes te maken,” zegt Uniglobe. De zakenreisorganisatie zegt de CO₂-uitstoot van de vluchten “standaard” voor al haar klanten te compenseren via een door CNG gecertificeerd bosproject.

“Het project draagt bij aan Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en is gecertificeerd volgens de hoogst mogelijke internationale, geverifieerde standaarden,” zegt Uniglobe. Als bedrijven besluiten om hun CO₂-uitstoot via Uniglobe te compenseren, dan ontvangen zij jaarlijks hiervoor een certificaat.

“Er is gekozen voor een geïntegreerde oplossing waarmee probleemloos vluchtdata op een veilige manier worden uitgewisseld,” aldus Cees Klinkenberg, directeur van Uniglobe Travel Holland. “Hiermee kunnen wij onze klanten helpen te voldoen aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. Dit is onze opvatting van maatschappelijk verantwoord ondernemen, niet alleen in woorden maar concreet vormgegeven.”

Foto © Uniglobe

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…

Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…