Home / Reisagenten / GBT neemt Duits bedrijf over

GBT neemt Duits bedrijf over

GBT neemt Duits bedrijf over

American Express Global Business Travel (GBT) neemt DER Business Travel over, de zakenreistak van de Duitse DER Touristik Group. De transactie moet nog goedkeuring krijgen van de toezichthouders en wordt daarna naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar afgerond.

Het hoofdkantoor van DER is gevestigd in Frankfurt. De zakenreisorganisatie is actief op 42 locaties in Duitsland en telt rond de  600 werknemers.

De overname breidt volgens GBT de voetafdruk uit naar het Duitse midden- en kleinbedrijf door het aanbod op het gebied van reismanagement van DER te koppelen aan het wereldwijde netwerk van GBT. Bovendien krijgen de zakelijke klanten van DER toegang tot het reis- en onkostenecosysteem en het kerntechnologieplatform van GBT, zo verzekert het bedrijf.

Complementair
Elyes Mrad, GBT’s senior vice president en managing director international zegt in een verklaring: “Gezien de complementaire aard van onze activiteiten, is de overname een geweldige kans voor alle betrokkenen. GBT bedient vele internationale bedrijven en multinationals, terwijl DER zich richt op middelgrote en kleine ondernemingen die in Duitsland actief zijn.”

En Mark Tantz, managing director van DER spreekt over ‘een bijzonder moment’ voor DER Business Travel. “GBT en DER zijn beide mensgerichte organisaties met een passie voor het leveren van de beste technologie en service aan klanten. Met GBT’s schaal en gepatenteerde technologie en onze expertise en relaties in Duitsland, is dit een reële kans om een nieuwe, gezamenlijke waardepropositie aan te bieden aan Duitse bedrijven.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…

AA zet Boeing 787 in ex AMS

AA zet Boeing 787 in ex AMS

16/01/2020

American Airlines is begonnen met het inzetten van de Boeing 787-8 Dreamliner van Amsterdam naar de hub in Philadelphia (PHL). De introductie betekent een toename van de capaciteit met ruim…