Home / Reisagenten / GBT: Nair vervangt Jansen

GBT: Nair vervangt Jansen

GBT: Nair vervangt Jansen

American Express Global Business Travel (GBT) krijgt vanaf 1 januari 2021 een nieuwe algemeen directeur Benelux: Swapna Nair volgt Freek Jansen op. De zakenreisbranche gaat nu door een diep dal als gevolg van corona, maar Nair zegt vertrouwen te hebben in de “veerkracht” van GBT.

Freek Jansen (op de foto links), die vier jaar geleden in dienst trad bij GBT, gaat het bedrijf verlaten. “Ik heb zelf besloten ‘mijn stoel’ af te staan,” zegt Jansen in een reactie tegen Zakenreis. “Er is geen sprake van een reorganisatie – de dag dat ik weg ben, wordt mijn functie opnieuw ingevuld, door Swapna Nair. Het is nog onduidelijk wat ik daarna ga doen, daar ga ik de tijd voor nemen. Tot eind van het jaar ben ik in functie bij GBT. Ik zie het als een morele verplichting om de zaken zo goed mogelijk achter te laten voor onze mensen.” Jansen werkte de afgelopen 16 jaar in senior commerciële en operationele functies bij diverse zakenreisorganisaties. Zijn meest recente rol vóór GBT was die van vicepresident operatie bij BCD Travel. Daarvoor werkte hij bij CWT.

Eigen gelederen
De 35-jarige Swapna Nair (rechts op de foto) is afkomstig “uit de eigen gelederen” zegt GBT in een verklaring. Ze zal opereren vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Eindhoven en valt onder Julien Kauffmann, vice president en general manager bij GBT voor Frankrijk, de Benelux, Zuid-Europa en het Midden-Oosten.

Kauffmann doet geen uitspraken over hoe GBT er momenteel voorstaat. De corona-pandemie heeft met name de zakenreisbranche extreem hard geraakt. Door alle gezondheidsnormen zijn reizen wereldwijd aan zeer veel restricties gebonden. Vanuit Nederland zijn er momenteel slechts drie landen waarmee verkeer ongehinderd nog mogelijk is: Italië, Zweden en Polen.

Kauffmann blikt wel terug op de bestuursperiode van Freek Jansen voorafgaande aan corona en zegt dat de directeur is de positie van GBT in de Benelux heeft “versterkt” door omzetgroei en meer commerciële activiteiten. Over Swapna Nair zegt hij: “Met haar internationale commerciële ervaring op het gebied van technologie en digitalisering en haar trackrecord als head of sales binnen GBT, is Swapna de ideale persoon om dit stokje over nemen. Ik ben ervan overtuigd dat zij deze positieve lijn zal vasthouden, zelfs onder de huidige uitdagende omstandigheden.”

Kracht en veerkracht
Nair zegt zelf dat de “prestaties in tijden van COVID-19” hebben aangetoond dat GBT over “kracht en veerkracht” beschikt, zonder in te gaan op de stand van zaken. Bij de zusterorganisatie in de UK circuleren inmiddels berichten over een grote ontslaggolf.

In Nederland is GBT teruggegaan van drie kantoren naar één. Het kantoor in Eindhoven is officieel het hoofdkantoor geworden. In de Amsterdamse regio maakt GBT gebruik van B., een campus met drie panden waar startups, scale-ups, creatieven en corporates samenkomen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…