Home / Reisagenten / GBT: know-before-you-go

GBT: know-before-you-go

GBT: know-before-you-go

American Express GBT heeft Travel Vitals gelanceerd, een ‘dynamisch’ online platform met informatie over zakenreizen. De tool toont de huidige reisbeperkingen als gevolg van corona, voor specifieke locaties.

American Express Global Business Travel (GBT) spreekt over een know-before-you-go-tool. “Gegevens uit honderden bronnen worden bijeengebracht, zodat gebruikers reisrichtlijnen kunnen raadplegen per bestemming, luchtvaartmaatschappij, luchthaven, hotelketen, spoorwegmaatschappij en aanbieder van vervoer over land,” zegt GBT.

Toegang tot het platform is gratis en beschikbaar voor alle travelmanagers, TMC’s en zakenreizigers. Specifiek voor de eigen klanten voegt GBT in Travel Vitals informatie over routes toe, via digitale kanalen, waaronder de Amex GBT mobiele app, chat en online bookingtools.

Voor travelmanagers is Travel Vitals geïntegreerd in het reis-auditproces en kan het waarschuwingen activeren wanneer reizen worden geboekt naar bestemmingen met een hoog risico, zegt GBT.

Zekerheid
Mark McSpadden (foto rechts), verantwoordelijk voor ‘product-strategie en -ervaring’ bij GBT, zegt in een verklaring: “Reisinformatie is belangrijk om vertrouwen op te bouwen en een gevoel van zekerheid te geven. We moeten snel relevante gegevens bijeenbrengen in een wereld waarin de richtlijnen dagelijks veranderen.”

“We willen dat reizigers onderweg gemakkelijk toegang hebben tot informatie. Chatten met een GBT-reisadviseur via de mobiele app, gebruikmaken van berichtenservices zoals Apple Business Chat of tijdens een reis meldingen van de travelmanager ontvangen, helpen reizigers allemaal om zich zelfverzekerd en verbonden te voelen,” aldus McSpadden.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Reizen kan weer (een beetje)

Reizen kan weer (een beetje)

15/05/2021

Reizen uit Nederland naar een klein aantal landen is sinds heden weer mogelijk, maar veel beperkingen en regels blijven bestaan, zoals verplichte pcr-testen en quarantaine na aankomst op de bestemming….

Nieuwe kledij op Schiphol

Nieuwe kledij op Schiphol

14/05/2021

Schiphol voorziet een groot deel van de staf van nieuwe kledij, per functie verschillend van kleur en samenstelling. Het gaat in totaal om rond de 7.500 werknemers, ook van private…

Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…