Home / Reisagenten / Expedia mag Orbitz overnemen

Expedia mag Orbitz overnemen

Expedia mag Orbitz overnemen

De overname van Orbitz door Expedia is goedgekeurd door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten. Expedia telt 1,3 miljard dollar neer voor de concurrent.

De acquisitie wordt algemeen gezien als een duidelijke stap in de consolidatie van OTA’s, waar uiteindelijk slechts een beperkt aantal grote spelers overblijven. In januari kocht Expedia Travelocity, de onderneming is verder ook eigenaar van Hotwire en Hotels.com.

Onder grote rivaal Priceline hangen Booking.com, OpenTbale en Kayak. Tegen de overname van Orbitz door Expedia waren dan ook bezwaren gemaakt, omdat er een ‘duopolie’ zou overblijven van Priceline en Expedia, die in de Verenigde Staten goed zijn voor 95 procent van alle online boekingen.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…